Quinze persones arriben en dues pasteres a Santa Pola i Oriola

La primera embarcació ha arribat a la platja Glea Campoamor d'Oriola amb sis homes i dues dones i una altra pastera ha sigut interceptada a Santa Pola amb set migrants

Imatge de la pastera interceptada al port de Santa Pola
Imatge de la pastera interceptada al port de Santa Pola / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 d'octubre 2022 - 13:13 Actualitzat: 16 d'octubre 2022 - 18:28

La Creu Roja ha informat aquesta vesprada d’una nova pastera que ha sigut interceptada davant la costa de Santa Pola, al Baix Vinalopó. Ha arribat amb set persones a bord, algunes de les quals podrien ser menors, que han sigut traslladades al port d’Alacant, on estan sent ateses. 

És la segona embarcació que arriba aquest diumenge a les costes del sud del País Valencià, després que aquest matí se n’interceptara una altra a la platja de la Glea Campoamor d'Oriola (Baix Segura), amb huit migrants, sis homes i dues dones algerians. La Guàrdia Civil els ha traslladat al port d'Alacant, on han sigut atesos per la Creu Roja.

Segons fonts de la Benemèrita, han albirat l'embarcació al voltant de les 8:15 hores, a quatre milles de cap Roig i una patrulla fiscal i de fronteres i una altra de seguretat ciutadana, totes dues de la caserna de Torrevella, han vigilat l'arribada a terra, amb una llanxa de fibra blanca i blava d'uns 4,5 metres d'eslora i amb un motor de 40 cavalls.

En les instal·lacions portuàries, els tripulants de la pastera, tots majors d'edat, han sigut atesos per l'efectiu de la Creu Roja, que ha constatat el bon estat físic dels migrants. Un d’ells, però, presentava una fractura en un peu, per la qual cosa ha sigut traslladat a l'hospital d'Alacant Doctor Balmis.

També et pot interessar

stats