Rescaten dues pasteres amb 25 migrants a les costes d'Alacant i Elx

L'embarcació Leo de Salvament Marítim ha acudit a auxiliar el passatge de les embarcacions, que es troba bé, i l'ha traslladat al port d'Alacant

Els migrants, al port d'Alacant
Els migrants, al port d'Alacant / Creu Roja
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 d'octubre 2022 - 21:52 Actualitzat: 12 d'octubre 2022 - 10:35

Salvament Marítim ha rescatat aquest dimarts dues pasteres al litoral d'Alacant amb 25 persones a bord. Eren tots homes, excepte una dona menor d'edat, i viatjaven a la deriva.

La primera embarcació precària va detectar-la un vaixell recreatiu a poqueta nit. Navegava a quinze milles de la costa, a l'altura del terme municipal del Campello, amb onze homes en relatiu bon estat de salut, segons fonts de la Creu Roja. La segona l'han albirada hores després, passada la mitjanit, a 45 milles del litoral d'Elx. Hi viatjaven 14 ocupants, tots de nacionalitat algeriana. Feia 48 hores que estaven a la mar, segons han dit.

L'embarcació Leo de Salvament Marítim ha acudit al rescat de totes les persones migrants i les ha traslladades sanes i estàlvies fins al port d'Alacant per a l'atenció sociosanitària a càrrec de l'organització humanitària, abans de posar-los a disposició de la Policia Nacional. Totes es troben relativament bé, encara que dos homes de la segona pastera han necessitat trasllat a l'Hospital General Doctor Balmis per a avaluar unes ferides que presentaven.

Aquest mateix dimarts ha arribat una pastera a Formentera amb dotze persones de procedència magrebina. Amb aquesta arribada, en són 85, els migrants interceptats des d'anit a les Balears després d'entrar irregularment a Espanya.

També et pot interessar

stats