Arranca la tramitació de la llei contra el despoblament

La secretaria autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament ha obert el procés de consulta pública sobre l'avantprojecte, que busca facilitar l'accés als serveis públics i l'obertura de nous negocis als pobles

VÍDEO | El despoblament a la Vall d\'Albaida
Sempere és un dels pobles valencians amb més despoblament / À Punt NTC

La llei integral de mesures contra el despoblament a la Comunitat Valenciana comença a tramitar-se amb el període de consulta pública prèvia a l'aprovació de l'avantprojecte.

Així ho ha anunciat la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián, que ha explicat que aquesta fase de consulta preceptiva estarà oberta fins al pròxim 19 d'abril.

Amb això es posa en marxa l'elaboració del nou text normatiu que busca impulsar accions específiques per a garantir la cobertura de prestacions bàsiques, l'accés a serveis públics fonamentals i la igualtat d'oportunitats en tot el territori.

Segons ha detallat la secretària autonòmica, l'objectiu de la consulta prèvia consisteix a recollir les reivindicacions, necessitats i propostes de totes aquelles persones, entitats i administracions "que han estat treballant i lluitant pel territori", a més de "crear oportunitats i lluitar per la cohesió territorial i social".

D'aquesta manera, totes les persones interessades podran participar-hi i fer les seues aportacions a través del web de Presidència de la Generalitat.

L'Estratègia AVANT per a combatre el despoblament

Cebrián ha recordat que amb açò es posa en marxa un dels objectius acordats en el Seminari de Govern-Hivern 2022, que era l'impuls de la Llei Integral de Lluita contra el Despoblament. Com a ferramenta base, el Consell utilitza l'Estratègia AVANT 20-30, un pla estratègic dut a terme en col·laboració amb la Càtedra AVANT, conformada per les cinc universitats públiques valencianes.

El document recull més de 200 accions concretes i s'ha elaborat conjuntament amb administracions locals, municipis, associacions i amb totes aquelles persones que han volgut aportar solucions per a fer front als desequilibris territorials i socials.

També et pot interessar

stats