Arranca el tercer curs escolar en pandèmia

Enguany la mascareta continua sent obligatòria, i es mantenen els grups bambolla i la distància interpersonal

Una xiqueta penja la motxilla el primer dia d'escola del curs 2021-2022
Una xiqueta penja la motxilla el primer dia d'escola del curs 2021-2022 / Biel Aliño (Efe)

Aquest dimecres comença el curs 2021-2022, el tercer condicionat per la pandèmia de Covid-19, per a l’alumnat d’infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional bàsica i cicles de grau mitjà i superior d’FP, ja que l’alumnat de les escoletes va començar dijous passat i el de les universitats començarà més avant.

Enguany es mantenen algunes de les mesures que s’implementaren el curs passat per evitar la propagació del coronavirus. Així, la mascareta continuarà sent obligatòria tant per al professorat com per a l'alumnat des de primer de primària amb independència de si es manté la distància interpersonal i de la pertinença a un grup de convivència estable, fins i tot en espais a l'aire lliure, com els patis.

A més, es mantenen els grups bambolla, dins dels quals s’ha de mantindre una distància interpersonal d’1,5 metres en infantil i primària, i d’1,2 als instituts. Les classes seran presencials i es permetrà l’entrada dels i les especialistes a les aules, ja que el personal que treballa als centres està vacunat íntegrament i l’alumnat major de 12 anys ja ha rebut, almenys, la primera dosi. 

Es pot consultar tota la informació sobre el protocol de seguretat anti-Covid-19 a les escoles en el web que ha habilitat la Conselleria d’Educació aulasegura.es.

Menys alumnat i més professorat

Segons van explicar el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic, Miguel Soler, aquest dilluns, enguany hi haurà 787.565 d'alumnes, 2.753 menys que el curs passat, mentre que el nombre de docents augmenta a 77.916, que són 5.042 més. Així, la ràtio mitjana del curs 2021-2022 baixarà fins als 20,7 alumnes per grup, un punt menys que fa un any. 

En aquest sentit, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes, ha indicat a À Punt a través del president, Rubén Pacheco, que la ràtio no sempre es compleix. Segons Pacheco, és possible que aquest curs en moltes aules hi haja codocència, és a dir, dos docents, però que, malgrat això, la ràtio d’aquestes aules continua estant per damunt de 20 i, fins i tot, de 30. Per això, demanen que, independentment de la distància de seguretat necessària, la ràtio no supere en cap cas els 20 alumnes per aula. 

Marzà també va informar que la seua conselleria dedicarà 34,9 milions d'inversió especifica en material de seguretat i neteja per a garantir les pautes sanitàries i que vetlarà per la salut mental mitjançant la incorporació de personal d'orientació a l'equip de professorat de cada centre d'infantil i primària, seguint el model ja establit als instituts.

També et pot interessar

stats