Arranca la Fira de Tots Sants a Cocentaina

La cita, una de les més antigues d'Europa, s’ha declarat bé d'interés cultural.

El president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mónica Oltra; el president de les Corts, Enric Morera i l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, han visitat la retransmissió d''Al ras'. Els ha rebut la directora general d'À Punt Mèdia, Empar Marco
El president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mónica Oltra; el president de les Corts, Enric Morera i l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, han visitat la retransmissió d''Al ras'. Els ha rebut la directora general d'À Punt Mèdia, Empar Marco

Com cada any, de l'1 al 4 de novembre, la fira de Tots Sants de Cocentaina acull tradició i història. Des del 1346, gràcies al privilegi atorgat per Pere el Cerimoniós, la fira s'organitza com una celebració total que conjuga l'esperit històric, dinàmic i emprenedor de Cocentaina.

La fira, que enguany celebra la 672a edició, va començar com un mercat comarcal agrícola i ramader i s'ha convertit en un aparador de maquinària agrícola i mitjans d'automoció, a més d’activitats artesanals, mercat àrab, mercat medieval i altres activitats que apleguen més de 400 expositors d'arreu de l'Estat. Enguany s'hi esperen més de 50.000 visitants, segons estimacions oficials. 

En l’actualitat, cal destacar la programació d'actes culturals i esportius que mostren el caràcter mobilizador de la fira. Els certàmens corals, la fira d'atraccions per als més xicotets, les exhibicions de muntada i domadura o els concerts de música, entre altres activitats, han popularitzat les jornades de Tots Sants fins a convertir-les en una fira d'interés turístic nacional.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina es declararà BIC

Considerada una de les més antigues d'Europa, l'anomenada “fira de fires”  s'ha estrenat enguany com a Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC), declarat per la Generalitat. La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha sigut reconeguda perquè constitueix una de les pràctiques més representatives i valuoses de la cultura i les formes de vida tradicionals valencianes.

 Retransmissió especial d'À Punt 

À Punt ha estat present en la fira de Cocentaina amb un estand informatiu per a donar a conéixer millor la ràdio, la televisió i el web. Els programes Al ras, Territori sonor i À Punt directe han tingut contingut i retransmissions especials durant la setmana. Aquests dijous Al ras ha entrevistat el cantautor Andreu Valor, entre altres personalitats, i Territori sonor ha fet un repàs del panorama musical del municipi.  Per altra banda, divendres À Punt directe amb Carolina Ferre, s'emetrà des del municipi.  Entrevistarà el cuiner Kiko Moya i parlarà dels mestres torroners de Xixona.

També et pot interessar

stats