Aquests són els cinc grans focs registrats fora de la temporada d’incendis

Des del 1987 s'han registrat cinc grans incendis forestals al nostre territori, a l'hivern o a la primavera, que van arrasar 6.000 hectàrees

En tots els casos, a diferència del que passa a l'estiu, l'element determinant ha sigut el vent

L'incendi forestal de l'Alt Millars no és el primer que patim fora dels mesos més perillosos, però ja és el més devastador. No és un fenomen freqüent, però des del 1987 s'han registrat a la Comunitat Valenciana cinc grans focs, a l'hivern o a la primavera, que van arrasar 6.000 hectàrees. 

El que encara està en marxa, originat a Vilanova de Viver, ja va per les 4.000. En tots els casos, a diferència del que passa a l'estiu, l'element determinant ha sigut el vent.

El desembre del 1992, una imprudència humana va escampar el foc pel Desert de les Palmes, a penes recuperat d'una devastació anterior. Va ocórrer en ple hivern i amb un vent superior a 90 quilòmetres per hora, que va obligar a desallotjar centenars de persones.

Al març del 2007 el terme de Gaibiel, a l'Alt Palància, va cremar en un foc que també va tindre focus a Culla i Borriol. Les flames van amenaçar el parc natural de la serra d'Espadà i, de nou, van entrar al Desert de les Palmes.

Dos anys més tard, al gener, 700 hectàrees van cremar a la Nucia. Tres cases van quedar calcinades i es va batre un rècord de desplaçats, amb 14.000 persones desallotjades.

També en el mes de març es registrava el 2013 un incendi a Simat de la Valldigna. El vent, una vegada més, va acostar l'amenaça al Mondúver i a les persones.

Ara fa sis anys, tornava a cremar el terme de Culla, amb un balanç de 500 hectàrees arrasades i un bomber ferit.

També et pot interessar

stats