Aprovat el dictamen de la reforma horària per a aprofitar més racionalment el temps

El fòrum aposta per reduir els horaris laborals i establir un teletreball amb perspectiva de gènere

El debat sobre els usos del temps a les Corts arriba a la fi

La reforma horària per a aconseguir un aprofitament més racional del temps arriba aquest dimarts al debat final en la comissió especial de les Corts. Un fòrum en què es defén una reducció dels horaris laborals, un teletreball amb perspectiva de gènere i també la possibilitat de revisar els horaris escolars. 

El dictamen de la comissió d'estudis d'usos del temps estableix que l'objectiu de la jornada laboral és arribar a les 32 hores setmanals. També està a favor de revisar l'harmonització dels horaris escolars amb els laborals. 

Menció a banda per al teletreball, que ha convertit les llars en oficines i on la faena de casa -que recau majoritàriament en les dones i no està pagada- i la remunerada se solapen sense distinció, amb horaris infinits.

Així mateix, aquest dictamen vol acompanyament legislatiu: avançar el prime time televisiu per a anticipar les hores de descans. 

El dictamen s'ha aprovat amb els vots a favor del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem), l'abstenció de PP i Ciutadans i el vot en contra de Vox. Ara ha d'anar al ple, on es debatrà i s'aprovarà definitivament.

També et pot interessar

stats