Metges i pediatres demanen que es retarde l'inici de les classes de secundària a les nou del matí

Els experts consideren que cal racionalitzar els horaris perquè vora el 40% dels adolescents dormen menys de huit hores.

Una imatge de la comissió de les Corts, aquest matí
Una imatge de la comissió de les Corts, aquest matí

Metges i pediatres han demanat aquest dilluns en la comissió de les Corts sobre els usos de temps per a impulsar polítiques de racionalització d'horaris, retardar l'inici de les classes a secundària a les 9 del matí. Els experts consideren que cal racionalitzar els horaris perquè vora el 40% dels adolescents dormen menys de huit hores i molt d'ells s'adormen a classe per no haver dormir prou.

Gonzalo Pin Arboledas, expert en el son i director mèdic de la Unitat del Son de l’Hospital Quirón de València ha explicat en la comissió que hi ha una pandèmia del son que afecta tota la població. Un jet lag del somni, ha dit l'expert, que influeix directament en el sobreprés i que afecta sobretot xiquets i adolescents. El 40% dels adolescents dorm menys de huit hores.

Els pediatres alerten també sobre la influència del son en el rendiment acadèmic i demanen que les classes en l'ensenyament secundari no comencen mai abans de les 9. Així ho ha dit en la seua compareixença Luis Blesa, president de la Societat Valenciana de Pediatria.

D'altra banda, el Sindicat d'Infermeria també ha demanat una infermera escolar als centres educatius. La secretària del sindicat, Mari Luz Gascó, ha exposat la necessitat d'una reorganització per la sobrecàrrega laboral, com ha quedat demostrat amb la pandèmia de la Covid-19, amb un alt nombre de contagiats.

També et pot interessar

stats