Les Corts posen en marxa un estudi sobre els usos dels temps

Es pretén impulsar una "nova cultura del temps" amb horaris més saludables i una perspectiva de gènere.

Les Corts en una imatge d'arxiu
Les Corts en una imatge d'arxiu / Corts Valencianes
25 de febrer 2020 - 20:13

Les Corts han donat llum verda per a començar amb un pla de treball per a impulsar polítiques de racionalització d'horaris en la Comunitat Valenciana que consolide una "nova cultura del temps", amb horaris més saludables i una perspectiva de gènere davant les dues hores de desfasament d'Espanya respecte a la resta de països europeus.

El programa es durà a terme mitjançant una comissió específica, a proposta de Compromís, per la qual passaran catedràtics, experts, representants laborals i socials, treballadors i progenitors, que ha comptat amb el suport de la resta del Botànic (PSPV i Podem) i l'oposició (PP i Cs) excepte Vox.

Per a impulsar mesures concretes, el parlament valencià estudiarà informes i estudis elaborats per altres comunitats autònomes com ara Catalunya, Galícia o Andalusia, així com pel Ministeri de Sanitat, el Congrés o la Unió Europea.

Després d'escoltar i analitzar totes les parts i d'un mes d'estudi, les Corts remetran el dictamen final al Congrés i al govern espanyol perquè prenguen en consideració les recomanacions. En totes es posarà l'accent en la infància i l'adolescència, l'esport i l'oci actiu, la corresponsabilitat i conciliació i els hàbits de consum i l'impacte en el medi ambient.

També et pot interessar

stats