Apareixen cinc motos aquàtiques en un abocador il·legal de Catral

La zona de deixalles, denunciada en reiterades ocasions per les associacions ecologistes davant les administracions, està a vint quilòmetres de la mar

Apareixen cinc motos aquàtiques en un abocador il·legal de Catral

L’incivisme de molts ciutadans no deixa de sorprendre. En un dels abocadors il·legals que està pràcticament a les portes del parc natural del Fondo d’Elx-Crevillent, al terme de Catral (Baix Segura), han aparegut cinc motos aquàtiques, tot i estar a vora vint quilòmetres de distància de la mar.

Associacions ecologistes i de defensa de l'horta del Baix Segura denuncien que l’abocador il·legal on han aparegut aquests vehicles està actiu des de fa 20 anys, a pesar que han denunciat la situació davant les administracions en reiterades ocasions.

Tot i això, en aquest punt hi ha enderrocs, pneumàtics, plàstics i, fins tot, fragments d'uralita, un material que pot resultar perillós per a la salut i que està en procés de retirada. Entre les deixalles dipositades a l’abocador il·legal de Catral, que està lluny de la mar i enmig de la marjal, han aparegut les cinc motos d'aigua sense els motors i les bateries.

"És estranya la setmana que no tiren alguna cosa, però l’altre dia em va cridar l’atenció que havien tirat cinc motos d’aigua, que això ja és una cosa fora del comú", denunciava Moisés Cruz, de la Plataforma Anticorrupció i de Defensa de l’Horta del Baix Segura, que ha denunciat en nombroses ocasions l'estat de l'entorn del parc natural del Fondo d'Elx-Crevillent.

"No sé com pot haver arribat una moto d’aigua a l’interior del Baix Segura", es preguntava Cruz, tenint en compte que les han deixades tirades a quinze o vint quilòmetres de la mar.

Antiga reivindicació

El problema de l’abocador il·legal pròxim al parc natural del Fondó d’Elx-Crevillent ha arribat al ple de l’Ajuntament de Catral, però és una situació que es remunta a fa més de quinze anys. Al voltant d’aquest espai natural hi ha tres grans focus descontrolats de fem, però en alguns casos els abocadors sobrepassen el perímetre de protecció del parc amb l'alt risc que això comporta.

Des de l’Associació d’Amics dels Aiguamolls del sud d’Alacant apunten que les deixalles són tantes que bloquegen la via pecuària que travessa la zona.

Un dels seus representants, Sergio Arroyo, reconeix que aquesta entitat ha denunciat els abocaments "en reiterades ocasions" i que fins i tot han rebut la resposta de la conselleria i els responsables del parc natural, però no sols no han desaparegut les deixalles il·legals, sinó que cada vegada n'hi ha més.

El Fondo d’Elx-Crevillent, de vora 2.500 hectàrees, està considerat per Europa zona d'especial de protecció de les aus.

També et pot interessar

stats