Apadrinar un cirerer, una iniciativa per a salvar la producció a la muntanya d’Alacant

Llancen la campanya #SOSCirerer per a fer front a una campanya “catastròfica”

Apadrinar un cirerer amb #SosCireres / À Punt NTC

Les pluges torrencials d’aquesta primavera han acabat amb el 99% de la producció de cireres de la muntanya d’Alacant, una situació “catastròfica”, segons denuncien els productors de comarques com el Comtat, la Marina Alta i l’Alt Vinalopó, on es concentren el 62% de cirerers valencians.

Per tal de fer front a aquesta situació, diverses cooperatives de productors, de la mà del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Cireres de la Muntanya d'Alacant, han llançat la campanya #SOSCireres amb la finalitat de garantir la subsistència del conreu de la cirera i un paisatge arrelat al territori.

La campanya proposa, d’una banda, apadrinar un cirerer que estarà degudament identificat i geolocalitzat i sobre el qual els padrins rebran informació gràfica sobre el seu estat, a més de deu quilograms de cireres a partir de la pròxima collita.

L’altra mesura pretén assegurar les vendes de l’any vinent i el manteniment dels conreus mitjançant la compra avançada de cireres, que seran enviades directament a casa dels padrins.

Lluny de ser una situació puntual, els productors acumulen males collites des de fa quatre temporades, fet que amenaça la sostenibilitat d’un sector amb gran tradició, del qual depenen altres activitats com el turisme rural, i que podria agreujar el risc de despoblament existent en alguns nuclis d’aquestes comarques.

També et pot interessar

stats