La Unió estima que les pluges persistents han causat al camp danys de més d'onze milions d'euros

Cítrics pendents de collir, fruita d'estiu (bresquilla, pruna), ametla, oliva, cirera i hortalisses són els cultius més afectats

Un taronjar afectat per les pluges
Un tarongerar afectat per les pluges / Unió de Llauradors

La pluja persistent del mes de març ha sigut en general beneficiosa per al sector agrari, però també ha fet danys al camp. La Unió de Llauradors ha estimat aquest dijous que l'excés d'aigua i la falta de sol durant un març inusualment humit ha causat danys per 11,2 milions d'euros.

Cítrics pendents de collir, fruita d'estiu (bresquilla, pruna), ametla, oliva, cirera i hortalisses són els cultius més afectats. També algunes infraestructures agràries han quedat greument perjudicades per la intensa pluja. I les zones més afectades serien la Vall d'Albaida, la Costera, la Marina Alta, l'Horta, el Camp de Túria i la Ribera Baixa, segons l'informe de la Unió de Llauradors.

En línies generals, en tot cas, l'organització agrària ha valorat que l'episodi de pluges suposarà "estalvi de reg i d'energia, la recàrrega i recuperació dels aqüífers que asseguren la continuïtat del reg per als pous, ompliment dels embassaments, que ens asseguren una reserva d'aigua molt important i un alleujament per a allunyar-nos del període de sequera en què estàvem immersos". I remarca que en algunes zones les reserves estan garantides per als dos pròxims anys. A més, les pluges han netejat les sals acumulades a l'arrel dels arbres, i han suposat una gran millora de la pastura per a la ramaderia extensiva i per al cultiu del cereal.

També et pot interessar

stats