Animalistes protesten a Alacant contra "l'horror" de la caça amb gossos

En l'acte s'han mostrat imatges de gran format del que qualifiquen d'“una de les modalitats més brutals”

Manifestació d'AnimaNaturalis davant l'Ajuntament d'Alacant
Manifestació d'AnimaNaturalis i el Comité Antitaurí Internacional davant l'Ajuntament d'Alacant / @AnimaNaturalis

Activistes animalistes d'AnimaNaturalis i el Comité Antitaurí Internacional (CAS International) s'han concentrat aquest diumenge de matí a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant en un acte de protesta contra la caça amb gossos. Durant la concentració s'han exposat imatges de gran format de l'"horror" de la caça amb gossos a Espanya, la qual cosa consideren "una de les modalitats més brutals".

Les imatges aconseguides recullen onze munteries en diverses províncies d'Espanya, una granja, dues gosseres de dules i una processadora de carn de caça, tot això documentat entre el 2021 i el 2023. L'equip d'investigació responsable ha lamentat trobar "gossos malferits, apunyalaments, animals de caça agonitzant, caçadors que suturaven les ferides dels gossos sense supervisió veterinària, i ús de medicaments il·legals".

La coordinadora d'AnimaNaturalis a Alacant, Eliana Guerreño, ha denunciat que "l'única raó per la qual aquest tipus de barbaritat continua mantenint-se és perquè està oculta i els qui han de prendre decisions sobre ella prefereixen mirar cap a un altre costat. Volem fer una mica més difícil que tanquen els ulls", ha denunciat. "Als gossos se'ls obliga a convertir-se en armes i se'ls deixa de veure com a éssers que senten i tenen necessitats. Aqueixa falta d'empatia ens situa a la cua d'Europa en matèria de benestar animal", ha afegit Guerreño.

L'organització ha lamentat l'"exclusió" d'aquests gossos de caça de la llei de protecció animal, que considera que "podrien ser obviats també en el futur registre estatal d'animals de companyia, per la qual cosa la falta de control en la cria i la protecció continuarà sent un problema sense solucionar a Espanya".

També et pot interessar

stats