Amparo Navarro, primera rectora en els 42 anys de la Universitat d’Alacant

Per primera vegada en la història hi ha més rectores que rectors al capdavant de les universitats públiques valencianes. 

Amparo Navarro en l’acte de presa de possessió al capdavant de la Universitat d’Alacant
Amparo Navarro en l’acte de presa de possessió al capdavant de la Universitat d’Alacant / Generalitat

La catedràtica de Dret Financer i Tributari, Amparo Navarro, ha pres possessió del càrrec de rectora de la Universitat d’Alacant (UA). Succeeix Manuel Palomar Sanz i es converteix així en la primera rectora de la UA en vora 42 anys de la institució acadèmica. 

Amb la presa de possessió de Navarro, per primera vegada en la història hi ha més rectores que rectors al capdavant de les universitats públiques valencianes. Navarro se suma a Mavi Mestre (Universitat de València) i a Eva Alcón (Universitat Jaume I).

Durant l’acte, la rectora de la UA ha defés la "rendibilitat social" que suposen les universitats, per a les quals ha reclamat un millor finançament. "L’estudiantat no és el client d'una empresa, és el beneficiari d'un servei públic, i això marca una especial diferència: la universitat no ha de regir-se pel principi del benefici empresarial, sinó pel de la rendibilitat social".

Així mateix, Navarro ha expressat que "sorprén" i "dol" que no s'haja inclòs el professorat universitari entre el personal docent en els plans de vacunació del ministeri. També ha reivindicat el paper "fonamental" dels docents i ha demanat "incorporar la seguretat i la salut laboral com a principi bàsic de gestió". "No ens cansarem de repetir que l'experiència universitària és molt més que rebre continguts, és una experiència vital i humanística que inclou l'oferta cultural i esportiva, i la formació en valors democràtics, solidaris i igualitaris", ha dit.

Puig assegura que l’elecció de Navarro "inclina la balança de la igualtat"

A l'acte, que s'ha celebrat de manera semipresencial, han acudit el president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera d'Innovació i Universitats, Carolina Pascual, el president de la Diputació, Carlos Mazón, i els alcaldes d'Alacant i de Sant Vicent del Raspeig, Luis Barcala i Jesús Villar, entre altres personalitats.

Puig ha valorat el nomenament de Navarro com "un símbol d'un temps nou en què les dones assumeixen el lloc que els correspon", en assegurar que "només així es pot construir un futur lliure, igualitari i plural".

En aquest sentit, ha incidit en què Navarro es converteix en la primera rectora d'aquesta universitat i, a més, la seua elecció "inclina la balança de la igualtat". 

També et pot interessar

stats