Dani Alves seguirà en presó en no haver pagat hui el milió d'euros de fiança

La defensa del futbolista continua tractant de reunir la suma per a poder satisfer la quantitat requerida per a quedar en llibertat

L'exjugador del FC Barcelona Dani Alves assegut al banc de l'Audiència de Barcelona aquest dilluns
L'exjugador del FC Barcelona Dani Alves assegut al banc de l'Audiència de Barcelona aquest dilluns / Alberto Estévez (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de març 2024 - 14:40 Actualitzat: 22 de març 2024 - 16:03

El futbolista Dani Alves continuarà en presó provisional, almenys el cap de setmana. A les 14:00 hores vencia el termini que tenia per a dipositar la fiança d'un milió d'euros que havia fixat l'Audiència de Barcelona perquè poguera abandonar aquest mateix dijous el centre penitenciari en què està reclòs des de gener de 2023.

A l'exjugador del Barça el condemnaren el passat mes de febrer a una pena de quatre anys i mig de presó per violar una jove als banys d'una discoteca de la ciutat comtal en la nit del 30 de desembre de 2022, però la sentència encara no és ferma i l'Audiència va acordar aquest dimecres la llibertat sota fiança mentre es resolen els recursos pendents.

Fonts judicials consultades per Europa Press han assenyalat que la defensa d'Alves no ha pogut reunir a temps la quantia i, com que la secretaria del tribunal ja ha tancat, no podria eixir de presó fins divendres encara que lliurara el milió d'euros requerit aquesta mateixa vesprada. Una vegada que el tribunal comprove que s'ha fet l'ingrés, siga aquest dijous o ja demà, redactarà un acte per a notificar a la penitenciaria de Brians 2 (Barcelona) que el brasiler queda lliure.

En la resolució del tribunal que ha acordat la llibertat provisional per al futbolista, els magistrats també li prohibeixen eixir del territori nacional, l'obliguen a lliurar els dos passaports que té —espanyol i brasiler— i a comparéixer davant del tribunal setmanalment. D'una altra banda, li imposen la prohibició d'apropar-se a menys d'un quilòmetre de la víctima, així com de sa casa, del lloc de treball o qualsevol altre lloc que ella freqüente. Tampoc tindrà permés comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà.

La Fiscalia i l'acusació particular exercida per la víctima s'oposaren a l'excarceració durant la vista per a abordar l'assumpte. L'advocada de la xica ja ha avançat que recorrerà contra la decisió, que l'ha deixada "molt indignada, molt desesperada i molt frustrada". La defensa d'Alves, per contra, havia demanat que el deixaren lliure argumentant que ja ha complit una quarta part de la condemna imposada per l'agressió sexual. 

El procediment al futbolista va transcórrer en dues sessions els dies 5 i 7 de febrer i més enllà del component mediàtic, ha marcat un punt d'inflexió en la societat espanyola per ser el primer gran juí públic amb la llei del "només sí és sí" en vigor. En la resolució signada pel tribunal, de 61 pàgines, es considerava provat que el condemnat va penetrar vaginalment la víctima sense consentiment en els banys de la discoteca Sutton i que va forçar-la "amb ús de la violència". La pena imposada finalment va ser substancialment inferior a les peticions de la Fiscalia i l'acusació particular, que demanaven nou i dotze anys de presó. 

També et pot interessar

stats