L'Audiència de Barcelona deixa Dani Alves en llibertat provisional sota fiança d'un milió d'euros

El tribunal ordena al futbolista, en presó des de gener de 2023, que entregue els dos passaports i li prohibeix eixir del país

Dani Alves podrà eixir de presó quan reunisca els diners / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de març 2024 - 11:49 Actualitzat: 20 de març 2024 - 21:11

L'Audiència de Barcelona ha acordat deixar en llibertat provisional l'exjugador del FC Barcelona Dani Alves, sota fiança d'un milió d'euros, mentre s'espera que la sentència que l'ha condemnat a quatre anys i mig de presó per violar a una jove en una discoteca de Barcelona en la nit del 30 de desembre de 2022 siga ferma una vegada resolts els recursos.

Això sí, aquest dimecres de vesprada l'advocada d'Alves s'ha reunit a la presó de Brians 2 amb el futbolista per a comunicar-li que encara no ha pogut reunir el milió d'euros, per la qual cosa haurà de romandre a la presó almenys fins demà.

En l'escrit judicial, citat per Europa Press i EFE, els magistrats també prohibeixen al condemnat eixir del territori nacional i l'obliguen a lliurar els dos passaports que té —espanyol i brasiler— i a comparéixer davant del tribunal setmanalment. Igualment, l'imposen la prohibició d'apropar-se a menys d'un quilòmetre de la víctima, així com de sa casa, del lloc de treball o qualsevol altre lloc que ella freqüente. Tampoc tindrà permés comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà. La resolució té el vot particular d'un dels jutges, partidari de mantindre Alves en reclusió penitenciària.

La vista que havia de decidir sobre la situació personal del futbolista brasiler s'ha celebrat aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona. La Fiscalia i l'acusació particular s'han oposat a l'excarceració, mentre que la defensa ha demanat que el deixen lliure argumentant que ja ha complit una quarta part de la condemna imposada per la violació. Finalment, el tribunal raona que, després de la condemna imposada a l'acusat, s'ha "minorat" el risc de fugida vinculat a la gravetat de la pena i, encara que admet que "persisteix" cert perill, entén que pot ser "contrarestat" amb altres mesures, com la fiança imposada i la prohibició d'eixir d'Espanya.

El juí a Alves va transcórrer en dues sessions els dies 5 i 7 de febrer, però feia més d'un any que estava en presó preventiva. Més enllà del component mediàtic, el procediment ha marcat un punt d'inflexió en la societat espanyola per ser el primer gran juí públic amb la llei del "només sí és sí" en vigor. En la resolució signada pel tribunal, de 61 pàgines, es considerava provat que el condemnat va penetrar vaginalment la víctima sense consentiment en els banys de la discoteca Sutton i que va forçar-la "amb ús de la violència". La pena imposada finalment va ser substancialment inferior a les peticions de la Fiscalia i l'acusació particular, que demanaven nou i dotze anys de presó. 

Després d'aquesta última resolució de l'Audiència de Barcelona, la defensa de l'internacional brasiler està tractant de reunir el milió d'euros que li exigeix el tribunal. No podrà eixir de presó fins que ho deposite en el compte del jutjat i es dicte un nou acte que acorde la llibertat provisional.

La víctima d'Alves recorrerà contra la llibertat sota fiança

La víctima de Dani Alves recorrerà contra la decisió de l'Audiència de Barcelona, segons ha anunciat la seua advocada, qui ha assegurat que la jove està "molt indignada, molt desesperada i molt frustrada" per la decisió. En declaracions als periodistes, Ester García, l'advocada, ha explicat que la jove li ha comentat que l'"esforç" que van fer moltíssims professionals que van intervindre en el cas, com els metges, els mossos o els responsables d'atenció a la víctima, "no serveix per a res", encara que s'ha compromés a "continuar lluitant".

"Per a ella ha sigut una dutxa d'aigua freda, sobretot per no poder-li donar jo una explicació en termes legals [sobre la resolució de l'Audiència], perquè no li trobe una explicació legal", ha apuntat l'advocada, que ha insistit que hi recorreran.

També et pot interessar

stats