Alumnes de Pego als bombers de la Vall d'Ebo: “En nom de les nostres muntanyes, gràcies”

L’alumnat de 5é i 6é curs del CEIP Rosalia Bondia ha participat en un projecte per a fomentar l'empatia i la gratitud mitjançant cartes

La carta rebuda pel Servei de Bombers Forestals de la Generalitat
La carta rebuda pel Servei de Bombers Forestals de la Generalitat / GVAbforestals
À Punt NTC
Marina López
13 de gener 2023 - 20:10

Els bombers han rebut aquest divendres una emotiva sorpresa escrita a mà. Una misiva ha arribat a les dependències de l'organisme i en el sobre què es podria llegir: "En nom de les nostres muntanyes, gràcies!". La carta procedeix del CEIP Rosalia Bondia de Pego (Marina Alta) i amb ella els estudiants volen agrair el treball en la lluita contra el foc que va arrasar la Vall d'Ebo l'estiu passat.

L'agraïment forma part d'un projecte per fomentar l'empatia i la gratitud de l'alumnat de 5é i 6é curs del centre educatiu. L'escrit, en tot cas, ha emocionat els bombers, escrita amb una lletra infantil i que dona les gràcies per la tasca executada per a apagar els grans incendis que van afectar la regió aquest estiu.

El text explica que l'acció “naix de la tristesa de veure cremades les muntanyes del teu poble, però evoluciona cap a la il·lusió i l’esperança que tot tornarà a ser com era”. El professorat del centre ha guiat als estudiants llegint notícies o articles en els quals ha estat implicat el cos de bombers forestals. Amb aquesta lectura s’ha fet una llista amb més de treta persones, institucions i organitzacions que van ajudar a parar l’incendi que va afectar la Vall d’Ebo aquest estiu. Tots els organismes han rebut també aquesta entranyable correspondència.

El centre ha proposat aquesta activitat perquè “no hi ha un millor exercici” per a formar una ciutadania “activa” i “amb capacitats per a demostrar empatia” que agraint. 

“Volem donar-los les gràcies, una i mil vegades, en nom nostre i de tots ells i totes elles”, la gratitud genera gratitud, i el Servei de Bombers Forestals també ha apreciat la iniciativa amb un tuit: “Mil gràcies, CEIP Rosalia Bondia. El vostre detall ens ha arribat al cor”.

També et pot interessar

stats