Altea prohibeix omplir piscines i regar jardins per la sequera

Les restriccions afecten les zones de la Mallada (Altea Hills), Mascarat, Alhama Candela i Sierra Altea II

Imatge d'arxiu de la piscina del Club Nàutic d'Altea
Imatge d'arxiu de la piscina del Club Nàutic d'Altea / Club Nàutic d'Altea

L'Ajuntament d'Altea (Marina Baixa) ha decretat este dimecres mesures excepcionals en l'ús d'aigua potable en algunes zones del municipi a causa de la sequera, com la prohibició d'omplir piscines o regar jardins o terrasses. L'alcalde, Diego Zaragozí, ha emés un bàndol d'urgència informant d'estes mesures extraordinàries, que afecten les zones de la Mallada (Altea Hills), Mascarat, Alhama Candela i Sierra Altea II, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

I la regidora d'Infraestructures i Cicle Hídric, Aurora Serrat, ha apuntat que, amb motiu de la sequera i l'augment del consum de l'aigua a l'estiu, “cal prendre mesures excepcionals i preventives per a mantindre el volum dels pous de la Serra”. “Per este motiu, es prohibeix l'ús de l'aigua de la xarxa domiciliària en estes zones per a diferents pràctiques”.

El bàndol precisa que en els àmbits de la Mallada (Altea Hills), Mascarat, Alhama Candela i Sierra Altea II es prohibeix usar l'aigua de la xarxa de proveïment domiciliària per a determinats usos. En concret, es prohibeix el reg de jardins, horts, terrasses, zones verdes i esportives, de caràcter privat o públic. Tampoc es poden omplir piscines, estanys i fonts, privades o públiques. De la mateixa manera, no està permés arruixar vials, carrers, sendes i voreres, de caràcter públic o privat, sense perjuí de la necessitat del manteniment de les condicions higièniques i sanitàries apropiades.

La mesura arriba després que este dimecres la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) decretara que la comarca de la Marina Baixa entra en emergència per escassesa hídrica. El president de la CHX, Miguel Polo, ha assenyalat que el proveïment urbà està “garantit” gràcies a la planta dessalinitzadora de Mutxamel i a les plantes dessalinitzadores de la Mancomunitat de Canales del Taibilla, però que es limita el reg a la zona.  

També et pot interessar

stats