Alerta per una nova moda viral de TikTok que convida a prendre el sol sense protecció

Les veus expertes adverteixen del perill d’esta pràctica per a la salut i el risc de càncer de pell

La nova moda viral de TikTok comporta perills per a la salut / À Punt NTC

Compte amb la perillosa notícia falsa que s’estén per TikTok. Vídeos que animen a prendre el sol sense protecció solar per a, diuen, preparar la pell i aconseguir un bronzejat saludable. Li duen call solar. Les veus expertes advertixen del perill d’esta pràctica. 

Centenars de tiktokers ho recomanen com una tècnica miraculosa, però es tracta d'una moda perillosa que, tot i que la mostren orgullosos i amb fons musicals, pot comportar gravíssims problemes per a la salut. Sofía de Asís, dermatòloga, explica que es poden produir "cremades solars, fins i tot bambolles i, a llarg termini, augmenta el risc per a la pell de tindre càncer".

Només una exposició moderada sense protecció pot ser beneficiosa. La situació ideal és posar-se sempre crema i exposar-se a la llum solar a primera hora del dia en zones d'esquena i cames, segons esta experta.

De fet, el càncer de pell no deixa d’augmentar. A Espanya, cada any es diagnostiquen 78.000 nous casos. D'ací ve la perillositat de notícies falses com estes. 

També et pot interessar

stats