Tik Tok vetarà l'accés dels menors a continguts adults després de la mort de dues joves

Les xiques van morir en un repte viral que incitava a gravar-se ofegant-se

Detall de la icona de l'applicatiu de Tik Tok en una imatge d'arxiu
Detall de la icona de l'applicatiu de Tik Tok en una imatge d'arxiu / Dado Ruvic (Reuters)

La plataforma TikTok començarà a classificar vídeos per franges d'edat i afegirà una etiqueta de "contingut madur" a publicacions que no podran reproduir-se en comptes d'usuaris menors de 19 anys. Les mesures arriben en un moment crític per a la imatge de l'empresa, arran la denúncia de dues famílies dels Estats Units contra la plataforma després que les filles moriren fent un repte viral que incitava a gravar-se ofegant-se amb diferents artefactes.

L'empresa assignarà una "puntuació de maduresa" a cadascun dels clips, imitant la classificació per edats del cinema, la televisió i els videojocs, i vetarà l'accés als continguts adults a les persones menors d'edat. Així mateix, permetrà prohibir i censurar el seguiment d'algunes etiquetes o comptes per als pares preocupats pels fills.

L'anunci coincideix amb una onada de males notícies que afecten la reputació de la xarxa social. A més de les morts, l'Aliança de Gais i Lesbianes contra la Difamació (Glaad) estatunidenca ha assenyalat TikTok com la pitjor plataforma per a l'assetjament.

La setmana passada el Comité d'Intel·ligència del Senat dels EUA va demanar investigar si les autoritats xineses estan accedint a dades d'usuaris estatunidencs mitjançant les aplicacions TikTok i ByteDance després de filtrar-se gravacions corresponents a reunions internes de l'empresa. Segons la informació, publicada pel portal Buzzfeed, la companyia transfereix dades a funcionaris de Pequín, un fet que van negar els representants de l'empresa en una audiència davant el Congrés dels EUA l'octubre del 2021.

També et pot interessar

stats