Alerta per contaminació a la ciutat de València

L'anticicló i la falta de vent i pluja agreugen el problema de contaminació en les zones urbanes.

VÍDEO | Alerta per contaminació a la ciutat de València

La ciutat de València fa uns dies que supera el límit de pol·lució i s'ha activat l'alerta per contaminació atmosfèrica. Per això col·lectius ecologistes demanen que s’apliquen mesures per a frenar la contaminació urbana. Per a buscar solucions, s'han reunit per a buscar solucions membres de la Plataforma València per l'Aire amb representants de tots els grups polítics de l'Ajuntament de València. Les tres mesures que proposen són: millorar el transport públic urbà i interurbà, reduir els pàrquings i restringir l'accés al centre.

L'anticicló i la falta de vent i pluja agreuja el problema. De fet, a Espanya s'han activat les alertes per contaminació atmosfèrica en 25 grans ciutats més.

El director general del Canvi Climàtic i la Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha explicat en Les notícies del matí que a València hi ha set estacions de la xarxa valenciana de la qualitat de l'aire en algunes les quals s'ha detectat una concentració de partícules contaminants. Segons ha dit no s'ha activat cap protocol perquè no és resultat del trànsit urbà sinó de la situació anticiclònica a tot Espanya.

També et pot interessar

stats