Alcoi torna a l’època daurada amb la II Fira Modernista

Tallers, visites teatralitzades i exposicions que tindran lloc durant tot el cap de semana traslladaran la ciutat a principis del segle XX.

Amb aquesta iniciativa se celebra l'important llegat que el modernisme va deixar en la ciutat.

La II Fira Modernista d’Alcoi omplirà aquest cap de setmana els carrers del centre històric de la ciutat amb  randes,  ombrel·les,  barrets  i  gent  abillada  amb la indumentària  característica  de  principis  de  segle  XX.  Amb  aquesta iniciativa se celebra l'important llegat que el modernisme va deixar en  la  ciutat, i  es consolida la trobada, després de l'èxit de la primera edició. 

El  pregó  ha  sigut  l’inici  d’un  cap  de  setmana  on hi haurà  tallers, visites  teatralitzades,  exposicions  i actuacions guiades pel patrimoni modernista. La  visita per les exposicions culturals preparades enguany és un homenatge a Llorenç Ridaura. Aquesta segona edició és una oportunitat única per a visitar el catàleg de mostres arquitectòniques que té la ciutat. Es tracta d'edificis que són senya de la burgesia local lligada al desenvolupament industrial d'aquella època.  

Al llarg de la jornada hi haurà nombroses activitats programades, entre les quals destaquen les rutes La casa de l'Escaló en viu, la del modernisme, el  vermut  o la indumentària.  Però sens dubte, la recreació més esperada és la manifestació obrera per la reivindicació de les 8 hores laborals. Ha arrancat aquest dissabte des de punts diferents, Cervantes, la Rosaleda i Ramón y Cajal per a finalitzar la concentració en la plaça d'Espanya. L’any passat les dones van ser les protagonistes, van recrear una manifestació de sufragistes per a demanar el vot. Enguany continua la presència femenina amb la reivindicació de les dones per la jornada laboral. 

També et pot interessar

stats