Alcoi ix al carrer per a condemnar l’assassinat masclista d’una jove de 27 anys

Amb cinc minuts de silenci han mostrat el rebuig a aquesta nova mort per violència de gènere

Concentració a Alcoi en protesta per l'assassinat masclista d'una jove de 27 anys el passat cap de setmana
Concentració a Alcoi en protesta per l'assassinat masclista d'una jove de 27 anys el passat cap de setmana / Twitter: @AjuntamentAlcoi

El veïnat d'Alcoi ha eixit aquest dilluns de vesprada al carrer per a mostrar el rebuig a l’assassinat masclista ocorregut aquest cap de setmana en què un home de 29 anys ha matat la parella, de 27, i després s’ha intentat suïcidar.

Ho han fet mitjançant una concentració en què han guardat cinc minuts de silenci a la plaça d’Espanya. L'Ajuntament ha decretat dos dies de dol. 

L’alcalde, Toni Francés, ha lamentat que una vegada més “hàgem de sofrir, com a societat, aquesta plaga”. “Estem farts de veure com les víctimes de violència masclista han de sofrir a mans de la parella”, ha postil·lat. 

En un sentit semblant, la subdelegada del govern espanyol a Alacant, Araceli Poblador, ha manifestat el seu rebuig i dolor pel crim, i ha transmés tot el suport a la família de la jove assassinada. També ha recalcat que, per a acabar amb la violència masclista, cal un treball conjunt de tota la societat, perquè no és un problema només de les dones. “És un problema que patim les dones, però necessitem que els homes també participen en la lluita”, ha sentenciat. 

El feminicidi es va descobrir a les 2:30 del passat diumenge, quan el veïnat de la parella va alertar que un home s’havia precipitat al buit. En arribar els agents i entrar a l'habitatge des d'on havia saltat, van trobar la jove morta al bany per degollament. Al principi es va dubtar de si es tractava d'un suïcidi i un intent de suïcidi, però poc després la delegació del govern espanyol contra la violència de gènere va confirmar la naturalesa masclista del crim. 

També aquest dilluns de vesprada, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat el rebuig davant d'aquest nou feminicidi i ha donat el suport a la família de la jove alcoiana a través del seu compte de Twitter. “Prou. Acabem amb aquesta violència masclista que assassina les dones”, ha afegit. 

També la Ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’ha manifestat a través de Twitter, dient que totes les institucions han de revisar fins a l’últim protocol per a erradicar la violència masclista. 

Amb aquest crim masclista ja són tres les dones assassinades per violència de gènere a la Comunitat Valenciana el 2022, i 35 a tot l’Estat espanyol. Des del 2003 —quan va començar el registre— són 147 i 1.165, respectivament. 

També et pot interessar

stats