Alcàsser investiga la mort de dos bous durant la setmana taurina

Un altre bou ha mort a Toràs en la primera nit dels actes taurins programats al municipi

Aquest cap de setmana ha mort un bou a Toràs (Alt Palància)

L'ajuntament d'Alcàsser (Horta Sud) ha obert un expedient per a investigar la mort de dos bous salvatges durant els actes de la setmana taurina de la localitat i ha garantit que "continuarà impulsant mesures de protecció animal", segons afirma en un comunicat.

El consistori respon així a la denúncia pública de col·lectius animalistes per la defunció dels animals. En el mateix comunicat exposa que l'organització i el patrocini dels actes de la setmana taurina "correspon als clavaris dels Sants de la Pedra, juntament amb les dues penyes taurines de la localitat".

El passat 19 d'agost l'alcaldia va fer públic el ban de bous amb la normativa de seguretat a seguir en aquests actes i el consistori assegura que, davant la calor, "va demanar a l'organització especial precaució per la seguretat i benestar dels animals i les persones participants".

Alcàsser ja va suspendre els actes de tir i arrossegament programats per als dies 18 i 19 d’agost "per les altes temperatures".

Un altre bou ha mort a Toràs aquest cap de setmana. Els fets van ocórrer divendres a la nit, quan el primer dels dos bous embolats previstos va baixar del camió: una vegada a la plaça, i amb la soga, va caure desplomat.

L'últim any en què els actes de la setmana taurina van transcórrer amb normalitat abans de la pandèmia, el 2019, es van registrar nou defuncions d'aquests animals.

També et pot interessar