Els alardos tindran pólvora més barata i de més qualitat a partir de l’octubre

La fàbrica alemanya que va patir un accident ha représ la fabricació i podria produir pólvora al 100% al setembre.

Els Moros i Cristians tindran més i millor pólvora
Els Moros i Cristians tindran més i millor pólvora

Les entitats festeres, els municipis i la subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, s’han reunit aquest dijous per buscar solucions als problemes que el desabastiment, els preus i la qualitat de la pólvora han originat en les celebracions de Moros i Cristians durant aquest estiu.

En la reunió s’ha acordat l’elaboració de propostes conjuntes per a elevar-les al Congrés dels Diputats i al Ministeri de l’Interior. Entre altres s’abordaran alguns canvis en la normativa d’ús com ara el temps que pot estar la pólvora emmagatzemada en una població abans de les festes.

Pel que respecta a la pujada de preus de la pólvora i la poca qualitat de la que han rebut alguns municipis, s’ha sabut que la fàbrica alemanya que va quedar afectada per un accident ja ha représ l’activitat i podria estar produint a plena producció a final de setembre. Aquest fet implicarà la baixada dels preus que es paguen ara i l’increment de la qualitat del gra.

D’altra banda, segons ha informat l’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, les pròximes festes de Moros i Cristians de la capital de l’Alt Vinalopó comptaran amb la pólvora necessària per a la fer els alardos.

També et pot interessar

stats