Alacant ultima el muntatge d'un pessebre gegant de Guinness

El naixement més alt del món costarà 138.000 euros i vol actuar com a reclam per a ajudar el comerç, el turisme i l'hoteleria.

La figura de sant Josep del naixement d'Alacant fa 18 metres
La figura de sant Josep del naixement d'Alacant fa 18 metres / À Punt NTC

L'artista José Manuel García Esquiva Pachi i el seu equip ultimen els treballs de muntatge del pessebre de plaça de l'Ajuntament d'Alacant, conegut com el naixement gegant de la Sagrada Família, que enguany opta al Llibre Guinness dels Rècords. Aquest betlem aspirant al més alt del món costarà 138.000 euros. L'equip de govern del PP i Ciutadans considera que és una inversió rendible i raonable atesa la repercussió que tindrà com a reclam turístic per a rellançar els sectors del comerç, el turisme i l'hoteleria en plena crisi pel coronavirus i també pal·liar els danys que la pandèmia ha causat al gremi d'artistes foguerers. Per contra, l'oposició i algunes ONG qüestionen el dispendi i afirmen que s'hauria de dedicar a projectes socials.

La figura de sant Josep fa 18 metres, de 10,46 metres la Mare de Déu i 3,25 la del Jesuset. L'actual rècord el té Mèxic des de 1999 amb uns Maria i Josep de 5,2 metres d'alçària.

L'arquitecte Juan Francisco Galván va realitzar aquest passat dissabte els mesuraments previs, com és preceptiu en el reglament Guinness. Posteriorment, es va emetre un informe tècnic que les avala, acompanyat d'un vídeo del moment del mesurament en el qual també s'inclouen imatges del calibratge dels instruments utilitzats. Abans de la inauguració del pessebre, programada per a l'1 de desembre, un jutge del Llibre Guinness dels Rècords farà el mesurament oficial per a comprovar que coincideix amb la del Col·legi Oficial d'Arquitectes d'Alacant. En el cas que així siga, s'expedirà el certificat. El naixement gegant quedarà instal·lat des de l'1 de desembre fins al 6 de gener.

L'oposició critica el cost del naixement

El pressupost del projecte per a un període de tres anys, és de 123.200 euros, dels quals 70.400 corresponen al 2020, i la resta de sengles anualitats de 26.400 euros al muntatge i desmuntatge, manteniment, adequació i emmagatzematge. A aquesta quantitat cal sumar els 14.900 euros més que pagarà l'Ajuntament per a poder participar en el Llibre Guinness dels Rècords. El pessebre a ser propietat del consistori una vegada que acabe el servei de l'artista.

Aquest pessebre de grans dimensions vol ser un element emblemàtic que, pel seu atractiu, servisca d'al·licient als alacantins i turistes. Amb aquesta iniciativa, segons l'edil de Festes, Manuel Jiménez, es fa costat “al nostre comerç, turisme i hoteleria que, a conseqüència de la pandèmia, estan patint una important minva d'ingressos i que s'han dirigit a nosaltres perquè impulsem actuacions d'aquest tipus”.

Per contra, des de l'oposició, els grups municipals del PSOE, Unides Podem i Compromís s'han mostrat en contra d'aquest projecte des de l’inici i ja van renunciar a participar en el jurat per a triar a la proposta guanyadora. Consideren que aquesta quantitat hauria de destinar-se per a afrontar altres despeses atesa l'emergència social actual.

Alacant dona llum al Nadal amb més de dos milions de leds

D'altra banda, dins de les iniciatives per a aquest Nadal, des del passat dia 20 de novembre un gran arbre nadalenc amb llums i més de dos milions de leds il·luminen la nit alacantina, amb llums per carrers i places integrats en arcs i garlandes. L'objectiu és incentivar veïns i visitants perquè acudisquen al comerç de proximitat a fer les seues compres i disposen de més dies per a adquirir els regals i aprofitar també el Black Friday.

També et pot interessar

stats