Alacant obri el segon centre de recepció de persones refugiades ucraïneses

Primer se situarà a l'hospital de campanya de l'Hospital General i després a la Ciutat de la Llum

Les instal·lacions a Alacant
Instal·lacions per a rebre persones refugiades a Alacant / Generalitat

Aquest dimarts obri a Alacant el segon centre espanyol de recepció de persones refugiades que arriben fugint de la guerra a Ucraïna. Així ho va anunciar el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, a Brussel·les aquest dilluns de vesprada.

Aquest nou punt de persones desplaçades estarà situat a l'Hospital General d'Alacant Doctor Balmis i és el segon que habilita el govern espanyol després del de Pozuelo de Alarcón (Madrid) que va ser el primer a obrir divendres passat. El tercer estarà a la Fira de Barcelona i obrirà les portes aquest divendres.

El centre d'acolliment d'Alacant estarà situat en un principi a l'hospital de campanya de l'Hospital General d'Alacant Doctor Balmis, i posteriorment es traslladarà a la Ciutat de la Llum. En ambdues localitzacions les persones podran passar les primeres nits a Espanya i rebran atenció psicològica i assistència jurídica.

El ministre va indicar que els tràmits en aquests centres d'acolliment es desenvoluparan d'una forma extraordinàriament àgil i que s'orientarà les persones desplaçades sobre les millors opcions d'acolliment.

Segons Escrivá, amb aquests tres centres la capacitat d'acollida i recepció d'Espanya queda molt reforçada, però, així i tot, tal com va anunciar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, l'executiu espanyol contempla habilitar un quart centre a Màlaga.

També et pot interessar

stats