Els ajuntaments podran prohibir fumar a les seues platges i sancionar-ho

Isaura Navarro envia una circular als consistoris per a convidar-los a unir-se a la xarxa Platges sense Fum, que suma ja 81 platges on no es pot fumar

La Cala del Morro Blanc del Campello és una platja sense fum / Ajuntament d'el Campello
La cala del Morro Blanc del Campello és una platja sense fum / Ajuntament del Campello

La nova Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, habilita els ajuntaments per a regular la prohibició de fumar a les platges del seu terme municipal i sancionar les infraccions.

Aquestes sancions es recolliran en les ordenances municipals d'acord amb el règim d'infraccions i sancions de la llei, segons recull una circular que ha enviat als ajuntaments la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro.

Ací convida als ajuntaments a sumar-se a la xarxa Platges sense Fum, com a part del desenvolupament de l'estratègia de prevenció i atenció al tabaquisme en la Comunitat Valenciana (2018-2023), que ja inclou 81 platges, que sumen quasi 70 quilòmetres de costa.

Isaura Navarro ha destacat que "és important avançar en mesures que s'han demostrat efectives perquè la gent abandone l'hàbit del tabac, i recuperar així la salut, al mateix temps que cuidem del medi ambient".

La xarxa té un procediment d'adhesió anual obert perquè els municipis puguen inscriure platges d'arena o de roca, cales, platges fluvials i altres que les corporacions hagen acordat delimitar i senyalitzar per a preservar a la població dels efectes nocius del tabac.

Gràcies a la recentment aprovada Llei 7/2022, de 8 d'abril, l'àmbit de gestió municipal té un instrument més per a la promoció de la salut de la ciutadania i la lluita contra el tabaquisme.

També et pot interessar

stats