Els ajuntaments de Callosa d'en Sarrià i de Bolulla tanquen provisionalment alguns accessos al riu

Recomanen als visitants esperar que baixe el cabal després que quatre persones hagen perdut la vida des del 8 d'abril en aquest paratge natural

Alcalde de Bolulla

A Callosa d'en Sarrià i Bolulla, a la Marina Baixa, la preocupació és màxima. Ja són quatre les persones que han mort al riu de Bolulla, que encara baixa amb molta força. Les imprudències continuen tot i que aquests dos ajuntaments han precintat molts accessos al riu.

"Recomanaria que esperàrem que baixe el cabal i que analitzem els gorgs", ha dit l'alcalde de Bolulla, Adrián Martínez. Cal estar segurs abans que les empreses i els particulars que visiten aquesta zona tornen.

L'última víctima mortal es va registrar aquest dilluns. Al migdia va morir ofegat un home, de nacionalitat britànica i de 25 anys. El jove, que anava acompanyat d'un grup d'amics mentre feia una excursió, es va ofegar en un salt del riu.

En resposta a À Punt NTC, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha manifestat que el bany és un ús comú, segons l'article 50 de la llei d'aigües, que pot exercir-se “sota la responsabilitat de cadascú, sempre que amb l'activitat no es cause un perjudici sobre la quantitat o quantitat del recurs hídric circulant pel llit”, però que la seguretat de les persones no és competència seua, sinó de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, protecció civil i policies locals.

Amb tot, afegeix que ha posat cartells informatius advertint de la perillositat per al bany en llocs associats a determinades infraestructures de l'Estat (com a preses, canals, estacions d'aforaments…), “que introdueixen una perillositat inherent a aquestes infraestructures. No es tracta d'una obligació regulada, sinó d'una recomanació al banyista que vulga practicar el bany, sota la seua estricta responsabilitat, en aquells llocs identificats com a perillosos”.

També et pot interessar

stats