Augmenten els rescats a paratges naturals de la Comunitat Valenciana

Les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa són les que més accidents registren.

VÍDEO | Augmenten els rescats a paratges naturals de la Comunitat Valenciana

La necessitat de fugir d’espais tancats a causa de la pandèmia i els contagis ha portat moltes persones a trobar refugi a les muntanyes. De vegades, no obstant això, les persones no estan preparades per a enfrontar-se a les condicions d’aquests paratges naturals.

Això ha fet augmentar el nombre d’accidents i rescats, prop de 184 només a la Comunitat Valenciana i amb especial incidència a les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa. De fet, al Puigcampana, una de les muntanyes més importants d’Alacant, s’ha passat de 150 senderistes a 300 els caps de setmana. L'afluència s’ha multiplicat per dos, i també, malauradament, els disgustos.

“No tenen coneixement de la ruta que estan fent: de vegades, no saben dir-te ni on estan. O van amb un equip inadequat, sobretot, pel que fa al calcer”, ha advertit a À Punt NTC Eduardo Pérez, del Grup de Rescats del Consorci Provincial dels Bombers d’Alacant.

Per a fer més efectius aquests rescats, a Finestrat han creat una aplicació que donarà cobertura a tota la muntanya del Puigcampana. “Cal tindre en compte que hi havia moltes zones sense cobertura a Puigcampana, i era impossible geolocalitzar mitjançant el mòbil fins ara”, ha expressat a À Punt NTC Javier Llinares, policia local de Finestrat.

Aquesta aplicació, que ara està en període de proves, també ajudarà en la prevenció d’incendis.

També et pot interessar

stats