L'Ajuntament d'Alacant retira un curs municipal de tarot publicat "sense supervisió"

L'oposició carrega contra el govern local del PP i demana explicacions en considerar que el programa és "un insult a la intel·ligència" i "una broma"

Cartell en què l'Agència Local de Desenvolupament d'Alacant promocionava el curs
Cartell en què l'Agència Local de Desenvolupament d'Alacant promocionava el curs / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant ha eliminat un curs de "Tarot per a l'èxit empresarial" publicat per l'Agència Local de Desenvolupament i que oferia aquesta eina com a mètode per a millorar la presa de decisions, calibrar objectius o "aportar més alineació a les relacions laborals". Fonts municipals han confirmat a Efe que l'ens ha retirat de l'oferta el programa perquè s'havia publicat "sense la deguda supervisió de la regidoria" d'Ocupació i Foment.

El polèmic curs formava part dels continguts de l'Escola de Talent Femeni i estava previst que s'impartira el 31 d'octubre. "Aprén a utilitzar la saviesa del tarot per a prendre decisions informades i estratègiques en el teu camí cap a l'èxit en el món dels negocis", indicava l'oferta. Abordava, entre d'altres, les possibilitats que ofereix una "tirada" de tarot per a planificar un negoci formulant preguntes del tipus "Quin és el meu propòsit?" o "Com puc oferir valor als meus clients?", sense cap mena de rigor científic. La informació del curs, impartit per Almudena Polo, una empresària del sector de les teràpies holístiques, ja s'ha retirat del web municipal, però es pot veure en diverses captures que han difós per X —antic Twitter— alguns usuaris. 

La portaveu socialista municipal, Ana Barceló, ha demanat explicacions a la regidora responsable d'Ocupació i Foment, Mari Carmen de España, i ha denunciat que és "un insult a la intel·ligència" que es gasten diners públics "en aquesta barbaritat". A més, ha considerat "una vergonya que s'emmarque en la programació de l'Escola de Talent Femení".

Així mateix, el regidor de Compromís Rafa Mas s'ha preguntat aquest dimarts en una publicació de X si aquest curs era "una broma" i ha exigit explicacions a l'agència municipal. Segons ha recordat, la missió d'aquest organisme és "dedicar tots els recursos per a donar faena a la ciutadania, no per a ocurrències ni ciències ocultes". 

L'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, ha eixit al pas de les crítiques de l'oposició i ha insistit en declaracions als mitjans de comunicació que el curs "està fora de la programació". Quan li han preguntat explícitament que per què s'havia publicitat, ha argumentat que "moltes vegades hi ha propostes que no se sap molt bé per què, sense acabar d'estar tractades, s'hi incorporen". "Una vegada s'ha vist la programació completa i revisat, per raons òbvies, s'ha tret de la programació. Aquest tipus de cursos una miqueta estranys no tenen cabuda ni per a empresaris ni per a particulars. Moltes vegades es preparen esborranys i, en aquest cas, porta un procés, el de donar-li l'aprovació definitiva. Ara, en el moment en què s'ha revisat, s'ha llevat el curs", ha subratllat el primer regidor.

També et pot interessar

stats