Les ajudes per a millorar l’eficiència energètica d'habitatges poden demanar-se des de hui

La Generalitat destina 20,8 milions a aquestes subvencions, que finançarà amb els fons de recuperació europeus

Les subvencions es podran destinar tant a la rehabilitació d'edificis com a la millora de l'eficiència energètica de les vivendes
Les subvencions es podran destinar tant a la rehabilitació d'edificis com a la millora de l'eficiència energètica de les vivendes / À Punt NTC

Des d’aquest dilluns es poden sol·licitar les ajudes de la Conselleria d'Habitatge per a la rehabilitació d'edificis i la millora de l'eficiència energètica recollides en el pla de recuperació econòmica de la pandèmia, que impulsa la Unió Europea. A aquestes subvencions es destinaran 20,8 milions d’euros i podran sol·licitar-se fins a l'1 de desembre.

Les ajudes podran invertir-se en immobles, tant en àmbit urbà com en el rural, i estan destinades a finançar obres de rehabilitació als edificis d'ús predominant residencial.

Inclouen, no obstant això, l'exigència d'una millora acreditada de l'eficiència energètica, amb especial atenció als edificis d’habitatges col·lectius, incloent-hi els seus habitatges, siguen unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars.

Aquestes ajudes, que s’inclouen en el pla de resiliència europeu, busquen impulsar les intervencions de rehabilitació i millora dels edificis i habitatges, per a millorar la seua sostenibilitat.

Quasi la meitat dels edificis d'Espanya són d'abans de 1980

Es calcula que a Espanya prop del 45% dels edificis són anteriors a 1980. Aquest percentatge s'eleva al 50% en el cas dels edificis d'ús residencial. D’altra banda, s’estima que vora un milió d'habitatges estan en estat deficient, dolent o ruïnós.

A més, si s'analitza la qualitat dels edificis existents a partir de les qualificacions energètiques, s'observa que més del 81% tenen una qualificació energètica de les lletres E, F o G, en termes d'emissions. El percentatge creix fins al 84,5% dels edificis, en el cas del consum energètic, el que posa de manifest l'important potencial de la rehabilitació energètica.

No obstant això, els edificis que aconsegueixen la millor qualificació, la lletra A, no arriben al 0,3% del total en el cas de les emissions i se situen en el 0,2% en el cas de consum energètic.

A això se suma que més d'un 75% dels edificis residencials no són accessibles i, del total d'edificis residencials que tenen quatre plantes o més, al voltant d'un 40% no disposa d'ascensor.

També et pot interessar

stats