Les reformes d’eficiència energètica de l’habitatge, una de les noves deduccions en la declaració de la renda

Invertir en models de construcció que redueixen la demanda de calefacció o aire condicionat poden deduir fins al 20%

Les millores d'eficiència energètica als habitatges ajuden els propietaris a estalviar a nivell energètic i ambiental / À Punt NTC

Una de les novetats en l’actual campanya de la declaració de la renda és la deducció de les obres per a millorar l'eficiència energètica als habitatges, que ajuden els propietaris a estalviar a nivell energètic i ambiental. A més, fomenta l'ús de nous models de construcció, com el de les cases passives, que redueix la demanda de calefacció i aire condicionat, inversions que també poden deduir-se fins al 20%. 

Rafael Ortega, arquitecte de l’estudi Rael Arquitectura, ha explicat com “el retorn de la inversió estava fet en menys de deu anys i ara, amb les noves ajudes fiscals, serà encara menys temps”.

És el cas de Mar Marcos, una veïna de Benicàssim que ha fet obres en sa casa, tant d’infraestructures com de finestres i amb la utilització de plaques solars. Gràcies a aquests canvis es podrà deduir el 40% del preu total del projecte, fins a 7.500 euros. “Em proporciona avantatges econòmics i genera excedent per la xarxa”, ha explicat Marcos.

Aquesta nova deducció se suma a les més de trenta específiques a la Comunitat Valenciana, on l'Agència Tributària preveu ingressar 1.456 milions d'euros en aquesta campanya de la renda, un 14,6% més que l'any passat.

També et pot interessar

stats