Així reobriran els gimnasos

L'Associació d'Empresaris de Centres Esportius de la Comunitat Valencians sol·licitarà a la Generalitat l'ampliació de l'horari de tancament i l'augment de l'aforament.

Imatge d'arxiu d'un gimnàs
Imatge d'arxiu d'un gimnàs / À Punt NTC

Després de 53 dies, els gimnasos tornen a obrir les portes a partir d'aquest dilluns, però ho fan amb limitacions. L'aforament serà de només un terç de la capacitat total, en grups de quatre persones i mantenint la distància de seguretat, segons estableix la nova resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública publicada aquest divendres.

Segons la normativa, les activitats realitzades a l'interior tindran unes mesures més restrictives que a l'exterior. D'una banda, a l'interior és obligatòria la mascareta i les activitats només estan permeses fins a les 20 hores. D'altra banda, a l'exterior l'horari s'allarga fins a les 22 hores.

Des de l'Associació d'Empresaris de Centres Esportius de la Comunitat Valenciana (AEVCD) han explicat que els gimnasos viuen ara una "situació agredolça", celebren que puguen reobrir, però critiquen que els horaris i l'aforament siguen tan restrictius. Així mateix, el president d'Aevcd, Juan Carlos Gómez Pantoja, ha explicat a À Punt que la setmana vinent sol·licitarà a la Generalitat l'ampliació de l'horari de tancament i l'augment de l'aforament.

Des d'aquesta associació denuncien que encara que la incidència acumulada s'ha reduït molt al nostre territori, l'aforament permés és inferior al d'altres comunitats autònomes. En aquesta línia, han criticat que mentre que en el sector de la cultura els cinemes i els teatres poden tindre l'última funció a les 20 hores, els gimnasos estan obligats a tancar a aquesta hora, cosa que impedeix que molta gent puga acudir després de la faena.

Finalment, Gómez ha reivindicat les instal·lacions esportives com un espai segur, ja que els empresaris han fet una inversió econòmica per a poder controlar els accessos i mantindre l'aforament.

L'esport base continua paralitzat

Les competicions de l'esport base continuaran paralitzades fins al 12 d'abril. D'aquesta manera, els equips podran entrenar-se, però no competir, com fins ara, segons la nova normativa.

Unes restriccions per a fer front a la covid que han ocasionat el malestar entre les federacions esportives a la Comunitat Valenciana, ja que des de fa vora tres mesos les competicions autonòmiques es troben paralitzades. La Confedecom (Associció de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana), la FFCV (Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana) i la FBCV (Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana) han enviat diversos comunicats en què demanen que es convoque una mesa dels esports "per a valorar les mesures adoptades i ampliar tant els horaris com els aforaments en totes les pràctiques i instal·lacions".

A més, des de la FFCV han proposat que en els partits d'aquesta jornada tinga lloc un minut de silenci i una seguda d'àrbitres i jugadors com a protesta.

També et pot interessar

stats