Aín lluita contra el despoblament

Cinc joves s'han traslladat des de València a aquest poble de la Plana Baixa per a emprendre negocis, treballar i començar una nova vida

Nous veïns arriben a Aín / À Punt NTC

Davant la falta d'expectatives, en acabar el confinament alguns joves han decidit reorientar la seua vida. És el cas d'un grup de cinc joves que han deixat la ciutat de València amb l'objectiu d'instal·lar-se, emprendre i treballar en pobles menuts, però amb recursos, com és el cas d'Aín, a la Plana Baixa.

Andreu Morera és un jove de 22 anys que va decidir canviar València per Aín i la cuina per l'agricultura ecològica. Segons ha explicat a À Punt, actualment té plantades 900 tomaqueres de la varietat Masclet, "que es una varietat molt antiga de València. I de la mateixa manera que hi ha tomaca del Perelló, ara també hi haurà tomaca d'Aín".

Aplicació on mostren els seus productes
Aplicació on mostren els seus productes / À Punt NTC

Esther Chust és una altra de les joves que han anat a viure i a treballar a Aín com a cambrera, i explica que la gent els ha acollit molt bé.

A Aín hi ha altres iniciatives de joves, com la de Román, que també han donat impuls a l'economia local. Regenta el Celler de la Ibola i reconeix que emprendre negocis en pobles menuts "és viable perquè ara l'ecoturisme està de moda".

Gràcies a aquestes iniciatives, el poble d'Aín ha passat de tindre 123 habitants a 135 en només un any. El tinent d'alcalde, Jaume Miravet, explica que al poble estan oberts a totes les iniciatives.

També et pot interessar

stats