Afectats per la borrasca Gloria compareixeran a les Corts per a previndre els riscos dels temporals

La comissió busca conéixer tant les causes com l'abast de les inundacions i estudiar accions de reconstrucció i prevenció

Imatge del passeig marítim de Xàbia fortament castigat per la borrasca Gloria
Imatge del passeig marítim de Xàbia, fortament castigat per la borrasca Gloria / À Punt NTC

El veïnat de diversos municipis de la Comunitat Valenciana afectats per la borrasca Gloria de gener de 2020 compareixeran durant els pròxims mesos a les Corts en la comissió especial d'estudi de les mesures de prevenció dels riscos derivats dels forts temporals.

Així consta en el pla de treball de la comissió, aprovat aquest dilluns conjuntament amb les propostes dels partits del govern del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem), el PP i Ciutadans, amb l'abstenció de Vox.

En total, durant aquest any passaran per la comissió un total de 73 compareixents, entre experts en la matèria i responsables municipals, autonòmics i estatals. Entre els compareixents figuren representants de les associacions de veïns Guardamar-Platja de la Babilònia, i Almardà (Sagunt), així com de SOS Platja de Tavernes de la Valldigna, Mare de Déu del Carme (Nules), Salvem les Platges al Sud (Gandia) i l'Associació per a la Defensa de la Platges del Nord (Dénia).

Segons el pla de treball de la comissió, aprovada al març de 2020 i constituïda al novembre de 2021, l'objectiu és analitzar la prevenció dels riscos derivats dels temporals des del punt de vista hídric, territorial i urbanístic durant les últimes dècades. També es pretén conéixer tant les causes com l'abast de les inundacions i estudiar accions de reconstrucció i prevenció.

Per a tot això s'analitzarà la documentació sol·licitada als ajuntaments inclosos en la zona catastròfica, a la Generalitat sobre política territorial i plans d'actuació davant d'inundacions i al govern espanyol en matèria de protecció de la costa i infraestructures de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ). 

També et pot interessar

stats