Adif completa el desviament de la línia d'alta velocitat en les obres del canal d'accés ferroviari a València

Les operacions afectaran alguns trajectes d'AVE València-Castelló i València-Madrid al final del dia en els caps de setmana del 27 i 28 d'abril i 2 i 5 de maig, i del 5 al 12 de maig entre València i Castelló

Vista panoràmica de les obres en el canal d'accés ferroviari a València
Vista panoràmica de les obres en el canal d'accés ferroviari a València / Adif

Adif AV, l'entitat dependent del Ministeri de Transports encarregada de gestionar i construir les línies d'alta velocitat a Espanya, completarà el pròxim diumenge, 5 de maig el desviament de la línia d'alta velocitat Madrid-València entre els viaductes de les avingudes de Fernando Abril Martorell i de Giorgeta. Per a l'ens es tracta, tal com han avançat en un comunicat este divendres, de la primera "gran fita" en les obres del canal d'accés a València i la remodelació de l'estació de Joaquim Sorolla, una infraestructura clau per a la ciutat i per al corredor mediterrani.

Segons expliquen des d'Adif, gràcies a l'actuació s'alliberarà espai per a avançar amb l'execució de les estructures —en concret, pantalles i lloses— del futur túnel d'integració del canal ferroviari a la ciutat.

El desviament tindrà caràcter provisional i fa 850 metres de llarg. Està format per una plataforma de doble via, que discorre en paral·lel al traçat actual de la línia de l'AVE. La planificació de les obres està orientada a minimitzar l'impacte en el viatger, per la qual cosa el desviament es posarà en servei en dos fases i les actuacions més complicades s'executaran en horari nocturn. La primera de les dos vies generals de circulació ja estarà operativa este diumenge, dia 28. En paral·lel s'avança en la connexió al desviament de l'altra via general, operació que culminarà el 5 de maig, ha informat Adif AV.

L'ens subratlla que estes "complexes" operacions són incompatibles amb la circulació d'alguns serveis en les relacions d'alta velocitat València-Castelló i València-Madrid. Així, els trajectes afectats s'ubiquen en la part final del dia els caps de setmana del 27 i 28 d'abril i del 4 al 5 de maig per a les dos línies, mentre que del 5 al 12 de maig es mantindrà encara entre València i Castelló. Per a garantir la mobilitat d'usuaris i usuàries, les empreses ferroviàries ajustaran horaris d'alguns serveis i han programat un pla alternatiu de transport.

Les fases següents es desenvoluparan en horari nocturn i en cap de setmana i consistiran en la connexió dels traçats en tots dos extrems per a traslladar els carrils cap al nou desviament. Així mateix, s'adaptaran els sistemes d'electrificació, senyalització i instal·lacions de seguretat.

També et pot interessar

stats