Les obres del canal d'accés ferroviari de València començaran "les pròximes setmanes"

Raquel Sánchez signa acords amb la Generalitat i diversos ajuntaments per a impulsar la rehabilitació de 7.158 habitatges a 23 municipis, amb una inversió de 186,1 milions d'euros

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Miteco), Raquel Sánchez, aquest dilluns a València amb Ximo Puig i Joan Ribó
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Miteco), Raquel Sánchez, aquest dilluns a València amb Ximo Puig i Joan Ribó / Kai Forterling (Efe)

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha avançat que el procés constructiu del canal d'accés ferroviari de València començarà "en les pròximes setmanes".

Raquel Sánchez ha assenyalat que l'acte de hui és el "tren d'eixida" per a l'inici del projecte amb l'acta de replanteig i "immediatament", a partir d'ací, "en les pròximes setmanes ja s'enceta tot el procés de construcció".

A més, respecte al túnel passant, ha indicat que s'estan analitzant les al·legacions presentades en el tràmit d'informació pública i, una vegada estudiades, "es definirà quina és l'alternativa per a sotmetre'l a avaluació ambiental". La intenció és remetre'l en el primer semestre del 2023, ha dit la ministra.

Així ho ha indicat, en declaracions als mitjans, després de participar en la firma de diversos convenis amb la Comunitat Valenciana i amb 23 Ajuntaments per a la rehabilitació de vivendes amb càrrec als fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Posteriorment, la ministra visita la zona del projecte del canal d'accés i la remodelació integral de l'estació de Joaquim Sorolla.

Una obra de 443 milions d'euros

Adif Alta Velocitat va adjudicar al desembre el contracte d'execució de les obres dels projectes de construcció del nou canal d'accés per a la integració de l'alta velocitat a la ciutat de València, de l'ampliació i remodelació de l'estació de Joaquim Sorolla i de l'ampliació de l'aparcament.

El pressupost ascendeix a un total de 443,39 milions d'euros amb IVA, el termini d'execució de les obres serà de seixanta mesos i estava previst que arrancaren en el primer trimestre del 2023.

Rehabilitació de 7.158 habitatges a 23 municipis

D'altra banda, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha signat aquest dilluns acords amb la Generalitat i diversos ajuntaments per a impulsar la rehabilitació d'un total de 7.158 habitatges a 23 municipis de la Comunitat Valenciana. Són 196 habitatges de titularitat pública i 6.962 de titularitat privada, que se situen a 31 entorns residencials de les províncies d'Alacant, Castelló i València.

Aquests convenis permetran la rehabilitació de barris que, segons Sánchez, “necessiten millores que repercutiran en la qualitat de vida dels qui els habiten”.

Aquestes actuacions compten amb una inversió total de més de 186,1 milions d'euros, dels quals el Ministeri n'aportarà més de 135,1, una xifra que suposa més del 70% del total.

També et pot interessar

stats