Acord “històric” entre Sanitat i els sindicats per a millorar l’atenció primària abans de l'estiu

Han firmat aquest dilluns un pacte que incorpora la jornada de 35 hores i de què es despenja el Sindicat Mèdic 

Acord entre Sanitat Universal i els sindicats majoritaris / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal es compromet a posar en marxa totes les millores en atenció primària pactades amb els sindicats abans de l’estiu. Aquest dilluns s’ha rubricat un acord, que les parts qualifiquen d’històric, però de què es despenja el Sindicat Mèdic CESM-CV, que manté la convocatòria de vaga.  

Els sindicats asseguren que en els últims vint anys no s’havia produït cap millora “tan substancial” per als treballadors i treballadores. Es tracta d’un avanç que, diuen, comportarà que la ciutadania també estiga millor atesa. L’acord implanta la jornada laboral de 35 hores i equipara així la Comunitat Valenciana amb la resta d’autonomies a Espanya. A més, facilitarà la conciliació de la vida laboral amb la familiar. 

Però, el Sindicat Mèdic, es despenja de l’acord perquè la mesura no entrarà en vigor fins a gener del 2025 i, a més, critica que no es vincula a l’exempció dels dissabtes. Manté, per tant, la convocatòria de vaga per al 3 d'abril i el 8 de maig

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha incidit en el fet que l’acord plasma moltes de les reivindicacions. “Crec que des del Sindicat Mèdic haurien de reflexionar”, ha apuntat. Les mesures en atenció primària es posaran en marxa abans de l’estiu. 

També et pot interessar

stats