Mazón veu "por electoral" en l'acord per a implantar progressivament la jornada de 35 hores en Sanitat

El president del PPCV afirma que "no té sentit" si no ve aparellada d'incentius per als sanitaris que facen hores extra i que així "no patisquen els pacients una menor atenció en nombre d'hores"

El president dels populars valencians, Carlos Mazón
El president dels populars valencians, Carlos Mazón / PPCV

El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha advertit "fum electoral i fins i tot por electoral" en l'acord aconseguit entre la Conselleria de Sanitat i els sindicats per a aplicar progressivament fins a 2025 la jornada laboral de 35 hores.

A més, ha lamentat que es quede "coix" al no incloure incentius per a pagar les hores extra i arriba "tard" perquè altres comunitats com Castella i Lleó aplicaran la jornada de 35 hores per setmana enguany i no de manera progressiva fins a 2025.

"Que en plena vaga acorden la jornada de 35 hores sona una mica a fum electoral o fins i tot a por electoral", ha asseverat sobre l'acord assolit aquest dimecres entre Sanitat i tots els sindicats representats en Taula Sectorial excepte CESM-SAE, que es va abstindre i manté les dues jornades de vaga el 3 d'abril i el 8 de maig.

L'acord contempla implantar progressivament la jornada d'un màxim de 35 hores per setmana en horari ordinari, de manera progressiva fins que siga completament efectiva l'1 de gener de 2025. Inclou altres millores com limitar les agendes de medicina de família a 35 cites diàries i a 28 en pediatria.

Mazón ha recordat que el PP ja venia reclamant aquesta jornada de 35 hores i ha lamentat que "no té sentit" si no ve aparellada d'incentius per als sanitaris que facen hores extra i que així "no patisquen els pacients una menor atenció en nombre d'hores".

Quatre anys sense incentius

Després de denunciar que els metges i les infermeres de la Comunitat fa"quatre anys sense incentius", ha defensat que s'apliquen ara mateix perquè "els sanitaris que vulguen i puguen treballar les vesprades i fora d'aquestes hores estiguen ben pagats".

I davant el "col·lapse sanitari i polític", el candidat a la presidència de la Generalitat ha tornat a prometre que blindarà el pressupost autonòmic destinat a la sanitat perquè estiga per damunt del 30% i poder dedicar aqueixos diners addicionals als incentius.

També et pot interessar

stats