À Punt convertirà València en punt de debat per a frenar el canvi climàtic a través de les televisions

Experts i meteoròlegs de les cadenes de tot l'estat participaran en unes jornades el novembre en què impulsaran un pacte per a conscienciar sobre aquest problema

À Punt presenta el Fòrum Nacional de Meteorologia i Comunicació del Canvi Climàtic
À Punt presenta el Fòrum Nacional de Meteorologia i Comunicació del Canvi Climàtic / Efe

Experts, divulgadors, meteoròlegs de les cadenes de televisió de tot Espanya, però també la ciutadania preocupada pel canvi climàtic, es reuniran el 17 i 18 de novembre a València, en el primer Fòrum de Meteorologia i Comunicació sobre el Canvi Climàtic, el MeteoCom, que organitza À Punt. Per primera vegada, aquest punt de trobada reunirà els meteoròlegs que ofereixen la informació de l’oratge en cadenes públiques i privades de tot l'estat amb la intenció de fer un front comú per a informar sobre el canvi climàtic i agitar consciències.

En aquesta línia, les televisions firmaran un pacte estatal per a potenciar, dins dels espais de l’oratge de cadascuna, les informacions sobre el canvi climàtic i avançar així en la sensibilització ciutadana cap a aquest problema, com ha avançat el director general d’À Punt, Alfred Costa durant la presentació, aquest dilluns, de les jornades, coincidint amb el Dia Internacional del Canvi Climàtic.

Com ha indicat Costa, aquest fòrum del 17 i 18 de novembre vol “demanar ajuda dels que més saben en la matèria”, en referència als experts i divulgadors ambientals. En aquest sentit, el propòsit d’aquestes jornades és que els experts oferisquen en MeteoCom “un full de ruta que permeta ajudar a parar el deteriorament que hem provocat al nostre estimat planeta”.

En aquest sentit, Victòria Rosselló, cap de l'àrea de Meteorologia d’À Punt, ha instat a aprofitar “el gran poder conscienciador” que té la informació meteorològica per a implicar la ciutadania en les iniciatives per a frenar el canvi climàtic. Rosselló advertia que en els últims anys hi ha hagut un “interés creixent dels ciutadans” per la informació meteorològica, circumstància que es pot aprofitar per a buscar la complicitat dels espectadors en la lluita contra el canvi climàtic.

Beatriz Domínguez, responsable de Qualitat i Medi Ambient de l’Oceanogràfic, patrocinador de MeteoCom, ha destacat durant la presentació que el canvi climàtic està fent desaparéixer moltes espècies terrestres i marines, per això és important “transmetre el missatge que tots i cadascun de nosaltres tenim el gran repte de tractar de revertir l’emergència climàtica, que ja està repercutint en el nostre dia a dia”.

Per aquesta raó, en aquest primer fòrum de televisions contra el canvi climàtic participaran no sols els homes i dones de l’oratge de les televisions espanyoles, sinó també les organitzacions de referència en matèria de meteorologia. En aquest sentit, a València intervindran representants l’Agència Estatal de Meteorologia, l’Aemet; l’Associació de Comunicadors de Meteorologia o l’Associació de Periodistes d’Informació Ambiental.

Dins de MeteoCom, el 17 i 18 de novembre s’abordaran a l’Oceanogràfic de València assumptes com les intenses precipitacions que comporten les grans borrasques o la necessitat de la nostra societat d’adaptar-se al canvi climàtic, a més del paper que juguen les televisions en la conscienciació cap a aquest problema.

D’altra banda, la divulgació meteorològica en l’entorn escolar, el repte de la divulgació científica al voltant del canvi climàtic o com està impactant en el Mediterrani són altres de les qüestions que, juntament amb la repercussió de les comunicacions referides a aquest problema ambiental a través de missatges televisius o xarxes socials, es tractaran en algunes de les intervencions d’aquest fòrum pioner.

Aquestes jornades, d’assistència gratuïta, podran seguir-se de manera presencial, fins que es complete l’aforament, i també en línia, però caldrà inscriure-s'hi prèviament. A més, totes les intervencions del fòrum es retransmetran en streaming pel web d’À Punt.

També et pot interessar

stats