El 94% dels usuaris de Casa Caritat a València té estudis i un 17% són universitaris

L’ONG ha llançat la campanya #soycomotú per a visibilitzar que la falta d’oportunitats laborals “cronifica la pobresa”.

Casa Caritat denuncia el rebuig i la falta d’oportunitats de les persones a l’hora d’obtindre una ocupació estable
Casa Caritat denuncia el rebuig i la falta d’oportunitats de les persones a l’hora d’obtindre una ocupació estable / Europa Press

El 94 per cent dels usuaris de Casa Caritat té algun nivell d’estudis. De fet, un 17 per cent acredita formació universitària i un 13 per cent, Formació Professional (FP), segons les dades de l’ONG, que alerta que “la falta d’oportunitats laborals cronifica la pobresa a València”.

L’entitat posa com a exemple la història d’Álvaro, que té una experiència laboral de més de 20 anys en el sector informàtic. No obstant això, el 2014 va perdre l’ocupació i la seua situació es va anar precaritzant fins a acabar necessitant l’ajuda de Casa Caritat. Amb 47 anys, continua buscant un treball que li retorne a una vida “normalitzada”.

Álvaro, com Angélica, Nkechi, Artantxa, Vladimir o Rachel són “una representació del 79% d’usuaris de l’associació que està en edat laboral, una xifra preocupant que reflecteix que l’ocupació és una de les principals causes de la cronificació de la pobresa”, destaca l’organització.

Campanya #soycomotú per a visibilitzar a aquestes persones

Des de Casa Caritat se subratlla “el rebuig i la falta d’oportunitats” de les persones a l’hora d’obtindre una ocupació estable que els ajude a tindre una vida normalitzada. Per això, l’ONG ha llançat la campanya #soycomotú per a visibilitzar aquestes persones i sensibilitzar la societat sobre els problemes de la gent en situació d’exclusió social a l’hora de trobar una ocupació que li oferisca estabilitat.

Bretxa digital

Així mateix, Casa Caritat posa el focus en la bretxa digital a la qual s’enfronten molts usuaris per a trobar una ocupació. Són persones amb recursos molt limitats que no poden permetre’s tindre accés a internet o que no poden pagar-se un mòbil, la qual cosa els dificulta enormement trobar treball a través de canals en línia.

També et pot interessar

stats