900 euros anuals per tancar el teu compte de Facebook

Un estudi calcula el preu amb què els usuaris i les usuàries valoren el seu perfil en la xarxa social.

Un estudi calcula el preu amb què els usuaris i les usuàries valoren el seu perfil en la xarxa social
Un estudi calcula el preu amb què els usuaris i les usuàries valoren el seu perfil en la xarxa social / Arxiu

1.000 dòlars o el que és el mateix, 880 euros. És el preu que els usuaris i les usuàries fixen per a valorar en diners el seu compte en Facebook. Així ho arreplega un estudi realitzat per quatre economistes de diferents universitats nord-americanes, que ha sigut publicat en el repositori d’articles científics Plos One. La investigació s’ha fet en forma de subhastes, pagant als participants perquè decidiren per quin preu deixarien d’emprar els seus comptes.

La quantitat divergeix entre la joventut i les persones adultes. D’eixa manera, l’estudiantat va fixar en poc més de 2.000 dòlars (o més de 1.800 euros) el preu de deixar d’emprar el seu compte de Facebook durant un any, mentre que els adults i adultes el van situar en una quantitat lleugerament més baixa, en al voltant de poc més de 1.100 dòlars (prop de 1.000 euros).

Una altra de les conclusions de l’estudi és que el valor que els usuaris i les usuàries atribueixen a la xarxa social està allunyat de qualsevol tipus de relació amb la privacitat. També s’assenyala que si Facebook fora un país seria el més gran del món, amb més de 2.200 milions d’internautes actius mensualment. Les persones que naveguen per aquest canal social solen emprar una mitja de 50 minuts diaris del seu temps.

També et pot interessar

stats