Prop del 70% dels majors de 60 anys ja tenen almenys una vacuna però els contagis no paren de créixer

En els últims set dies s’ha accelerat especialment el nombre de septuagenaris amb una primera punxada mentre la mitjana de positius diaris també ha augmentat en més de vint 

Arriben més vacunes
Arriben més vacunes

Una de freda i una de calenta. Així està ara mateix la lluita contra el coronavirus a la Comunitat Valenciana. Avançant clarament en la vacunació dels sectors més vulnerables, però sense frenar la lenta, però progressiva expansió de la malaltia. 

En l’última setmana, uns 230.000 valencians i valencianes han sigut vacunats contra el coronavirus, 148.000 per primera vegada i uns altres 82.000 amb la segona dosi, el que els ha permés completar el procés d’immunització contra la malaltia. 

Són les xifres globals d’una campanya que va cobrint etapes al ritme que marca l’arribada de vaccins i que segueix els criteris pautats en l’estratègia de vacunació del ministeri, que ara per ara posa l’accent en les persones que tenen més de 60 anys.

A la Comunitat Valenciana ja són més de 865.000 els majors d’aquesta edat que han rebut almenys una dosi i uns 328.000 els qui han completat tota la pauta. Percentualment, això representa quasi el 70% i el 25%, respectivament. Són dades molt similars als de la mitjana espanyola. 

Els octogenaris s’acosten a la vacunació completa

Quan subdividim aquest gran grup es comprova que en el tram de majors de 80 anys la campanya de vacunació està a punt d’arribar al final amb èxit. Entre 70 i 79 anys els percentatges han crescut en més de 30 punts en l’última setmana. I entre 60 i 69, uns altres 10. En la resta de grups d’edat a penes hi ha canvis significatius.

Els contagis creixen un 67% en un mes

Fins ací la part positiva. La negativa és que mentre la vacunació s’accelera entre els grups de persones de més edat, en el mateix període el coronavirus no ha parat de progressar. De fet, tant la incidència acumulada a 14 dies com la mitjana de positius diaris continua repuntant, amb lleugeres ondulacions, des del 31 de març, quan les corbes van tocar fons i la quarta onada va començar a fer acte de presència al País Valencià. 

Ara mateix registrem 44,47 contagis per cada 100.000 habitants. Continua sent la taxa més baixa de tot Espanya, però suposa un augment de 18 punts (el 67%) en un mes. La mitjana diària de positius en l’última setmana és ara de 185, això són 20 més que dijous passat. La quarta onada no explota a l’alça, però tampoc dona cap senyal de frenar, cosa que sí que ha començat a passar amb la taxa espanyola. En canvi, els indicadors assistencials, l’ocupació hospitalària i de llits de crítics, sí que han continuat millorant.

També et pot interessar

stats