Sanitat notifica 215 nous casos de coronavirus i 3 defuncions

Actualment hi ha 257 persones ingressades, 55 a les unitats de cures intensives

Personal sanitari realitza test de garbellat massiu a la població de la localitat cordovesa de Montilla. Salas (Efe)
Personal sanitari realitza test de cribratge massiu a la població. Salas (Efe) / À Punt NTC

Els efectes de la quarta onada es mantenen estables al País Valencià. Aquest dijous la Conselleria de Sanitat ha informat de 215 nous contagis que fan ascendir a 390.290 els positius registrats fins ara, dels quals n'hi ha 3.973 actius actualment. La mitjana setmanal és de 185,43 contagis, un punt menys que ahir dimecres.

Només s’han registrat 3 defuncions des de l’últim balanç, la xifra més baixa dels últims 12 dies. Així, la mitjana setmanal baixa a 4,86 decessos. Fins ara han mort 7.310 valencianes i valencians a causa de la Covid-19.

També es manté estable la pressió hospitalària amb 257 persones ingressades i 55 en les unitats de cures intensives. 

Preocupa més la situació a les residències de persones majors, que cotinuen patint els efectes de la relaxació de mesures de fa tres setmanes. Afortunadament no s’ha de lamentar cap defunció, però sanitat ha informat de 9 contagis en aquests centres, 7 que afecten a residents i 2 a personal laboral. A més, hi ha 7 d'aquests centres que tenen almenys un cas positiu.

Pel que fa als brots, Sanitat n'ha notificat 12, el més nombrós es troba a Alacant i afecta 9 persones. També s’han registrar brots a València, Xiva, Xàbia, Nules Vila-real, Mislata, Alfafar i la Vall d’Uixó.

També et pot interessar

stats