Prop del 70% de l’alumnat valencià de 9 a 11 anys ja té la primera dosi

El 10 de gener es reprendrà la vacunació en els escolars dels tres primers cursos de primària i els majors que no han rebut el preparat perquè estaven confinats

Vacunació a menors d'onze anys en el centre Eusebi Sempere d'Alacant
Vacunació a menors d'onze anys al centre Eusebi Sempere d'Alacant / À Punt NTC

Un total de 104.897 escolars dels centres educatius de la Comunitat Valenciana d’entre 9 i 11 anys ja han rebut la primera dosis de la vacuna abans de les vacances de Nadal, dins de la primera fase de la vacunació pediàtrica, segons han indicat des de la Conselleria de Sanitat.

Dins d’aquesta etapa, s’ha immunitzat els menors de quart, cinqué i sisé de primària, la totalitat dels menors dels centres rurals i dels centres d’educació especial que comptàvem amb l’autorització de les famílies. Es tracta, en tots els casos, de menors que no estaven confinats ni la vacuna estava contraindicada per raons sanitàries. Tots han rebut la dosis de Pfizer.

Des del 15 fins al 22 de desembre han rebut el preparat 12.605 estudiants de la província de Castelló, 37.176 d’Alacant i 55.116 de la de València.

Des de la Conselleria de Sanitat han destacat que, donades aquestes xifres, quasi el 70% del grup d’edat susceptible de rebre la vacuna en la primera fase de la vacunació, cosa que suposa 150.000 escolars, ja han sigut inoculats. Davant aquestes dades, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha afirmat que “els pares i mares han demostrat una gran responsabilitat, ja que han confiat en els criteris científics a l'hora de vacunar els fills i les filles”.

A més, Barceló recordava que “la dosi de la vacuna pediàtrica està adaptada a la població infantil i durant tot el procés no s'han produït incidències significatives”.

Quan rebran la vacuna les aules confinades?

La població escolar no vacunada per estar confinada o per qualsevol altre motiu es vacunarà a partir del 10 de gener, quan es reprenga la campanya en els xiquets dels tres primers cursos de Primària. De fet, Sanitat ja està programant les citacions perquè a partir del 10 de gener es vacune als menors de 5 a 8 anys, així com a la resta de població infantil pendent de rebre la primera dosi. 

També et pot interessar

stats