Més de 7.000 persones participen en el sorteig de les llotges per a la Batalla de Flors

És la primera vegada que s’assignen les localitats per sorteig, amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats.

Fuset visita amb l’horticultor Miguel Galán els camps on es cultiven els clavellons que es llançaran en la Batalla de Flors
Fuset visita amb l’horticultor Miguel Galán els camps on es cultiven els clavellons que es llançaran en la Batalla de Flors / Ajuntament de València

Un total de 7.089 persones han participat enguany en el sorteig per a reservar una de les 365 llotges de la Batalla de Flors que l’Ajuntament de València ha posat a disposició de la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa adreçada a garantir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones que vulguen gaudir d’aquesta celebració centenària, que tindrà lloc aquest diumenge 29 de juliol, al passeig de l’Albereda de la ciutat, i que es similar a la que es va posar en marxa per a l’assignació dels balcons durant les mascletaes falleres. La Batalla de Flors posa punt final a la Fira de Juliol.

Les persones que van participar en el sorteig de les llotges van formalitzar les sol·licituds en línia des de les 12.00 hores del divendres 20 de juliol fins a les 14.00 hores del dilluns 23 de juliol. La rifa s’ha realitzat mitjançant un programa informàtic que ha emés sis números a l’atzar amb una separació mínima de 73 números. Els cinc primers números seleccionats han determinat cinc blocs de 73 persones inscrites, la del número triat i les 72 següents, els quals podran comprar una llotja. El sisé número seleccionat, juntament amb els 72 següents, constitueixen una llista de reserva per si qualsevol participant seleccionat no comprara finalment la llotja assignada. Després del sorteig, el resultat s’ha publicat a la pàgina www.batalladeflors.es, i les 365 persones beneficiàries han rebut en el correu electrònic una notificació amb un codi per tal de formalitzar la compra des de les 20.00 hores del dimarts 24 de juliol fins a les 14.00 hores de dijous següent.

Majoria femenina i visites a la web des de 26 països del món

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, que va presidir el sorteig, ha explicat que la majoria de les persones inscrites eren dones (79%), i també que s’hi han registrat visites a la web per la festa de la Batalla de Flors des de 26 països del món i de quasi totes les comunitats autònomes espanyoles. La majoria de les visites s’han fet a través de telèfons mòbils (76%), i la resta, des d’ordinadors (21%) i tauletes (3%).

Des de l’any passat, el nombre de llotges disponibles per a veure la Batalla de Flors s’ha incrementat fins a 500, per tal de facilitar que més persones puguen gaudir d’aquesta festa. Una altra novetat d’aquest any és que cada llotja tindrà una capacitat de huit persones, en comparació amb les sis que hi cabien l’any passat. Per aquest motiu, la capacitat total enguany serà de 4.000 persones en lloc de 3.000.

A més de les 365 llotges assignades de manera telemàtica, se n’han reservat 60 més per a la venda tradicional en la taquilla la vespra de l’acte. El preu per localitat s’ha mantingut en cinc euros com en anys anteriors i, per tant, el cost total de cada llotja és de 40 euros. També, com altres anys, l’Ajuntament ha reservat un nombre de seients per a necessitats protocol·làries, en aquesta ocasió, 75 llotges.

També et pot interessar

stats