El 68% del bous de carrer d'Espanya es fan a la Comunitat Valenciana, dos de cada tres

Enguany en tot l'Estat se celebraran 19.000 espectacles taurins i 13.000 seran als municipis valencians, segons dades de la Conselleria d'Interior

Bous a les festes de Nules aquest agost
Vora 200.000 persones han participat o han vist bous al carrer aquest estiu / Ajuntament de Nules

La Comunitat Valenciana s'està assentant com el lloc on més actes taurins hi ha del món. Segons el Ministeri de Cultura i Esport, enguany a tot Espanya se celebraran vora 19.000 espectacles de bous fora de la plaça i 13.000 seran al nostre territori, segons ha confirmat la Conselleria d'Interior.

Per tant, dos de cada tres bous al carrer es fan ací, el 68% del total espanyol. Enguany s'hauran celebrat bous al carrer en més de 280 municipis, de tots els colors polítics, per tota la Comunitat Valenciana, però sobretot al nord a les comarques de Castelló.

Les comarques amb més festes taurines es concentren al Maestrat, la Plana, l'Alt Palància, l'Alt Millars i al Camp de Túria, el Camp de Morvedre i l'Horta Nord. Al sud n'hi ha menys.

El mapa mostra la concentració d'aquests actes, però n'hi ha de dalt a baix del territori i, amb un públic que, diu la Conselleria, no disminueix. Vora 200.000 persones han participat o han vist bous al carrer aquest estiu.

El PP i el PSPV no són partidaris de prohibir els bous

D'altra banda, la polèmica oberta per la vicepresidenta Aitana Más sobre prohibir els bous al carrer continua i obliga els partits polítics a posicionar-s'hi. Els últims a fer-ho han sigut el socialista Arcadi España i la popular María José Catalá, que no són partidaris de prohibir-los.

El conseller Arcadi España ha destacat que la Comunitat Valenciana té una de les normatives "més estrictes a Espanya respecte a les festes tradicionals en bous" i creu que és moment de "fer una reflexió per a evitar al màxim les víctimes i tindre unes festes en pau i en seguretat".

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, ha assenyalat que la solució a la polèmica entorn dels bous al carrer no implica prohibir "sinó conscienciar a la població perquè complisca el reglament".

També et pot interessar

stats