El 63% dels valencians ix de bars cada setmana, un 5% d'ells diàriament

El 40 per cent dels espanyols pensa que menjar o sopar fora és motiu d'un "empitjorament de salut i una mala alimentació".

Sedca afirma que esmorzar en restaurants o bars no té per què estar renyit amb portar una alimentació saludable
Sedca afirma que esmorzar en restaurants o bars no té per què estar renyit amb portar una alimentació saludable / Arxiu

El 63 per cent dels valencians ix de bars cada setmana, un 5% d'ells diàriament, segons una enquesta realitzada per Madison Market Research, amb la col·laboració de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències d'Alimentació (Sedca). La xifra se situa per davall de la mitjana espanyola, on el 75% ix de bars cada setmana, un 7% d'ells diàriament.

Segons ha assenyalat Sedca, en l'actualitat, els horaris laborals i el ritme de vida provoquen, "per falta de temps", una "inadequada alimentació i el no poder menjar a casa entre setmana". De fet, el 40 per cent dels espanyols pensa que menjar o sopar fora és motiu d'un "empitjorament de salut i una mala alimentació".

No obstant això, segons afig, esmorzar en restaurants o bars "no té per què estar renyit amb portar una alimentació saludable, sempre que s'opte per aliments sans, frescos i equilibrats".

Consells per a menjar i eixir de tapes de forma saludable

El document reflecteix els millors consells per a menjar i eixir de tapes de forma saludable, en hoteleria, durant els cinc moments clau d'alimentació del dia. Un dels primers consells és anar caminant a l'establiment desitjat.

En general, la Sedca aconsella elaboracions a la planxa, al vapor, cuites o enfornades, i la predominança de les verdures i hortalisses en els nostres plats principals. Per a beure, recomana optar per l'aigua o, qui així ho desitge, "per begudes baixes en calories com la cervesa tradicional i sense alcohol". De fet, la Comunitat Valenciana es troba entre les comunitats autònomes on la cervesa tradicional és la beguda més consumida en l'esmorzar.

El recent informe del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, revela que la despesa en aliments, begudes i aperitius fora de la llar va ascendir a 34.539 milions d'euros.

També et pot interessar

stats