Més de 600 conductors denunciats en una setmana per circular sense cinturó

Entre el 4 i el 10 d'abril s’han inspeccionat 33.779 vehicles a la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Un total de 638 conductors han sigut denunciats en una setmana a la Comunitat Valenciana per agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i de les policies locals i autonòmica per circular sense cinturó o fer un ús incorrecte del sistema de retenció infantil.

Durant la campanya, duta a terme entre el 4 i el 10 d'abril en vies urbanes i interurbanes, s'han inspeccionat 33.779 vehicles, segons ha informat la delegació del govern en la Comunitat Valenciana.

A la província de València s'han controlat 19.290 vehicles i s'ha denunciat 516 conductors; a la d'Alacant es van inspeccionar 13.268 vehicles i es van proposar sancions a 74 persones i a la de Castelló, van ser 1.221 vehicles i 48 els conductors denunciats.

La delegació del govern assenyala que el que més preocupa de les denúncies interposades està relacionat amb la xifra de menors que viatjaven sense utilitzar el dispositiu de seguretat o que ho feien de forma incorrecta. La nova llei de trànsit i seguretat viària ha elevat a 4 els punts que es perden en aquests casos.

La major part de les denúncies interposades per no fer servir el cinturó es va produir en vies convencionals, una dada especialment preocupant, ja que aquest tipus de via continua sent la més perillosa i on es registren un major nombre de víctimes mortals.

Les autoritats recorden que portar el cinturó posat redueix a la meitat el risc de mort en cas d'accident i, en el cas dels menors, les dades demostren que la utilització dels sistemes obligatoris de retenció poden evitar nou de cada deu lesions infantils greus o mortals.

També et pot interessar

stats